Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí maso po indicku

Rychlé občerstvení

Vydání: 2005/1
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Asijská

Ingredience

    • 450 g pečeného krůtího masa, nejlépe tmavého
    • 1 lžíci kari
    • 100 g másla nebo 2 lžíce rostlinného oleje (třeba  slunečnicového)
    • 1 červenou papriku
    • 2–3 jarní cibulky s natí

    Při podávání:

    • chlebové placky
    • hotové, třeba mangové  čatní (např. Rajah, prodává mj. Delvita – koutek s exotickými přísadami,  285 g stojí kolem 90 Kč)

     

Příprava jídla

Maso nakrájejte na tenké proužky nebo je rozdělte vidličkou na svazečky vláken. Troubu předehřejte na nejvyšší stupeň. Zeleninu nakrájejte na proužky či kousky. Maso rozložte na plech, poprašte kari kořením, poklaďte máslem nakrájeným na kousky nebo zakápněte olejem. Přisypte zeleninu. Vložte do trouby a pečte asi osm minut; během pečení jednou promíchejte, aby se vše stejnoměrně obalilo máslem a kořením. Směs můžete také na troše oleje opéci na pánvi. Podávejte s chlebovými plackami (i ty můžete opéci v troubě nebo na pánvi či prohřát v mikrovlnné troubě a potřít trochou másla, které se na teplých plackách rozpustí) a pikantní zavařeninou čatní.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/05, str.15

Přidat komentář