Cizrnu přes noc namočíme do vody - můžeme použít i konzervovanou (samozřejmě bez namáčení), ale sušená je lepší. Pak asi půl hodiny do poloměkka uvaříme. Cibule nakrájíme na jemno a smažíme do hněda (asi 20 - 25 minut). Velmi často mícháme, aby se nespálila!!! Přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a smažíme asi 2 minuty. Přidáme kurkumu, garam masalu, koriandr, pepř a mangový prášek, dobře promícháme a ještě minutu smažíme. Přidáme rozmačkaná rajčata a pár minut společně podusíme. Přidáme polouvařenou cizrnu, černé kardamomy, hřebíčky, bobkové listy, celý pepř a římský kmín, přilijeme přiměřené množství vody a dodusíme doměkka (asi dalších 30 minut). Těsně před dokončením osolíme podle chuti. Podáváme s chlebem nebo s plackami.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1398.5 kcal
- Bílkoviny 32.5 g
- Sacharidy 213 g
- Tuky 45.5 g