Vegetariánskou chuťovku z Blízkého východu podávejte spolu s jogurtovým nebo chilli dipem k namáčení.
Suroviny
Postup
Cizrnu s česnekem a cibulí prožeňte mlýnkem na maso. Lístky bylinek nasekejte najemno a přidejte je k cizrnové mase. Vmíchejte olej, strouhanku a ochuťte kořením.
Namočenýma rukama formujte z hmoty kuličky a smažte je na pánvi v rozpáleném oleji. Míčky vytahujte z oleje děrovanou naběračkou a pokládejte na papírové utěrky, které odsají přebytečný tuk. Napíchejte na party párátka a podávejte s dipy.
Jogurtový dip:Smíchejte 250 g hustého bílého jogurtu, 3 lžíce sezamové pasty tahini, 1 lžíce medu, strouhanou kůru a šťávu z 1/2 pomeranče, 1/2 lžičky pálivé papriky, 1/2 lžičky skořice, sůl a pepř dle chuti.
Chilli dip:Smíchejte 9 lžic majonézy, 6 lžic chilli omáčky, 3 lžíce dobrého kečupu.
Komentáře
Četla jsem tady https://www.svobodavsem.cz/veganske-recepty/ že se dají i péct, nevíte jak dlouho a po jaké době se musí otáčet? To smažení se snažím hodně omezovat.
Dobrý den, Martino, přesný čas bohužel nevíme, ale pekli bychom je pěkně dozlatova a možná je ani nebude nutné otáčet.