Vegetariánská večeře, která zachutná všem. Brambory s fazolemi v rajčatové omáčce, posypané mozzarellou, ochucené uzenou paprikou.
Suroviny
pečené
fazole bílé vařené
400
g
v rajčatové omáčce, konzerva
mozzarella
100
g
strouhaná
paprika
½
ČL
mletá, uzená
petrželka
2
PL
nasekaná
Postup
1
Zahřejte gril na vyšší teplotu. Nádobu vhodnou do mikrovlnky lehce vymažte olejem a vlijte do ní 400g konzervu fazolí v rajčatové omáčce. Zakryjte speciálním poklopem nebo přetáhněte plastovou fólií (párkrát ji propíchněte vidličkou) a vařte na střední až vysoký výkon čtyři až šest minut, aby se dobře prohřály. Každé dvě minuty zamíchejte.
2
Pečené brambory dejte do zapékací misky, rozdělte na ně fazole. Posypte 100 g strouhané mozzarelly, ochuťte ½ lžičky uzené papriky. Dejte na pár minut pod gril, aby se sýr roztavil. Posypte 2 lžícemi nasekané hladkolisté petrželky. Servírujte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Levně a chutně aneb Jídlo za pár korun(48 receptů )
- Měsíční flexitariánský jídelníček(31 receptů )
- Týdenní úsporná kuchařka 4. díl: Zkuste bylinkovo-špenátové smaženky či pikantní fazolačku(9 receptů )