Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Plněné pečené brambory s fazolemi a sýrem

Plněné pečené brambory s fazolemi a sýrem

4.4/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 766 kcal
Bílkoviny 50 g
Sacharidy 77 g
Tuky 18 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vegetariánská večeře, která zachutná všem. Brambory s fazolemi v rajčatové omáčce, posypané mozzarellou, ochucené uzenou paprikou.

Související recepty

Suroviny

pečené
v rajčatové omáčce, konzerva
strouhaná
paprika ½ ČL
mletá, uzená
petrželka 2 PL
nasekaná

Postup

1

Zahřejte gril na vyšší teplotu. Nádobu vhodnou do mikrovlnky lehce vymažte olejem a vlijte do ní 400g konzervu fazolí v rajčatové omáčce. Zakryjte speciálním poklopem nebo přetáhněte plastovou fólií (párkrát ji propíchněte vidličkou) a vařte na střední až vysoký výkon čtyři až šest minut, aby se dobře prohřály. Každé dvě minuty zamíchejte.

2

Pečené brambory dejte do zapékací misky, rozdělte na ně fazole. Posypte 100 g strouhané mozzarelly, ochuťte ½ lžičky uzené papriky. Dejte na pár minut pod gril, aby se sýr roztavil. Posypte 2 lžícemi nasekané hladkolisté petrželky. Servírujte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...