0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní kuřecí polévka s čočkou

Pikantní kuřecí polévka s čočkou

3.7 / 5. Počet hodnocení: 15
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1618 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 188 g
Tuky 28 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozmazlujte se báječně sytou polévkou, která se hodí k svačině, obědu i k večeři.

Suroviny

římský kmín 1 ČL
koriandrová semínka 1 ČL
minutu nasucho pražené s kmínem, rozdrcené v hmoždíři
slunečnicový olej 1 PL
cibule 1 ks
malá, najemno
česnek 2 stroužky
najemno
kari koření 2 ČL
vývar kuřecí 1.3 l
horký
čočka 100 g
předvařená
čočka červená 100 g
rajče 200 g
sekaná, z konzervy
kuře 100 g
vařená, na kostičky
jogurt bílý 150 g
sůl
k podávání
pepř
k podávání
koriandr čerstvý 1 hrst
sekaný, čerstvý, k podávání

1 V hrnci rozpalte olej, vsypte cibuli a 3–4 minuty opékejte. Vmíchejte česnek, kmín, koriandr a kari. Vlijte vývar, přiveďte k varu, vsypte zelenou čočku, nezakryté nechte 10 minut vařit. Vmíchejte červenou čočku. Povařte 15 minut, do zhoustnutí. Přidejte rajčata a kuře, prohřejte. Vmíchejte lžíci jogurtu a půl koriandru. Dochuťte. Zbylý jogurt smíchejte s koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Naučte se brynzové halušky
  • Tipy a triky

Naučte se brynzové halušky

Brynzové halušky jsou tradičním slovenským jídlem, ale v oblibě je máme i u nás v Čechách. Na jejich přípravě není nic těžkého, s naším postupem je zvládnete lehce. Mezi hlavní ingredience patří brynza a slanina, kombinace, která vaše...

Obchod Apetit