Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 20
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1618 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 188 g
Tuky 28 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozmazlujte se báječně sytou polévkou, která se hodí k svačině, obědu i k večeři.

Suroviny

římský kmín 1 ČL
koriandrová semínka 1 ČL
minutu nasucho pražené s kmínem, rozdrcené v hmoždíři
slunečnicový olej 1 PL
malá, najemno
česnek 2 stroužky
najemno
kari koření 2 ČL
vývar kuřecí 1,3 l
horký
čočka 100 g
předvařená
rajče 200 g
sekaná, z konzervy
kuře 100 g
vařená, na kostičky
sůl
k podávání
pepř
k podávání
koriandr čerstvý 1 hrst
sekaný, čerstvý, k podávání

Postup

1

V hrnci rozpalte olej, vsypte cibuli a 3–4 minuty opékejte. Vmíchejte česnek, kmín, koriandr a kari. Vlijte vývar, přiveďte k varu, vsypte zelenou čočku, nezakryté nechte 10 minut vařit. Vmíchejte červenou čočku. Povařte 15 minut, do zhoustnutí. Přidejte rajčata a kuře, prohřejte. Vmíchejte lžíci jogurtu a půl koriandru. Dochuťte. Zbylý jogurt smíchejte s koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...