Pikantní kuřecí polévka s čočkou

Pikantní kuřecí polévka s čočkou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1519 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 180 g
Tuky 23 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozmazlujte se báječně sytou polévkou, která se hodí k svačině, obědu i k večeři.

Suroviny

kmín 1 ČL
(římský)
koriandrová semínka 1 ČL
minutu nasucho pražené s kmínem, rozdrcené v hmoždíři
slunečnicový olej 1 PL
cibule 1 ks
malá, najemno
česnek 2 stroužky
najemno
kari koření 2 ČL
vývar kuřecí 1.3 l
horký
čočka 100 g
předvařená
čočka červená 100 g
rajčata 200 g
sekaná, z konzervy
kuře 100 g
vařená, na kostičky
150 g
bílý jogurt
sůl
k podávání
pepř
k podávání
koriandr hrst
sekaný, čerstvý, k podávání

V hrnci rozpalte olej, vsypte cibuli a 3–4 minuty opékejte. Vmíchejte česnek, kmín, koriandr a kari. Vlijte vývar, přiveďte k varu, vsypte zelenou čočku, nezakryté nechte 10 minut vařit. Vmíchejte červenou čočku. Povařte 15 minut, do zhoustnutí. Přidejte rajčata a kuře, prohřejte. Vmíchejte lžíci jogurtu a půl koriandru. Dochuťte. Zbylý jogurt smíchejte s koriandrem.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit