0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Restovaná zelenina s cizrnou

Restovaná zelenina s cizrnou

3.9 / 5. Počet hodnocení: 18
Více než hodinu Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2384 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 288 g
Tuky 75 g
Vláknina 57 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nezdržujte se v létě mytím nádobí. Vyzkoušejte snadný a lahodný recept z jednoho hrnce.

Suroviny

lilek 1 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
cuketa 3 ks
tence prokrájená
česnek 3 stroužky
na plátky
paprika červená 2 ks
zbavená jádřinců a nakrájené na 2 cm
brambory 2 ks
oloupané, nakrájené
cibule 1 ks
nasekané
koriandrová semínka 1 PL
olivový olej 4 PL
konzervovaná rajčata krájená 400 g
konzerva
cizrna 400 g
slitá konzerva
koriandr čerstvý hrst
nasekané čerstvé lístky

1 Lilek pokrájejte na centimetrové plátky, z obou stran osolte a nechte půl hodiny vypotit. Pak je opláchněte, osušte a pokrájejte na kostičky.

2 Troubu předehřejte na 220 °C. Veškerou zeleninu (včetně brambor) přendejte na plech; rozprostřete ji tak, aby se nepřekrývala. Posypte ji koriandrovými semínky, pokapejte většinou oleje, osolte a opepřete. Pečte 45 minut, během pečení jednou nebo dvakrát obraťte, aby zelenina lehce zhnědla.

3 Plech položte na sporák a jednu nebo dvě plotýnky zapněte na nízký plamen. Přidejte rajčata a cizrnu a za stálého míchání přiveďte k varu. Podle potřeby dosolte a opepřete, pokapejte zbytkem oleje a posypte koriandrovými lístky.

4 Podávejte buď přímo z plechu, nebo zeleninu přendejte do větší servírovací mísy. Jezte s čerstvým chlebem.

 

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit