Restovaná zelenina s cizrnou

Restovaná zelenina s cizrnou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Více než hodinu Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2400 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 290 g
Tuky 75 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nezdržujte se v létě mytím nádobí. Vyzkoušejte snadný a lahodný recept z jednoho hrnce.

Suroviny

lilek 1 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
cuketa 3 ks
tence prokrájená
česnek 3 stroužky
na plátky
paprika červená 2 ks
zbavená jádřinců a nakrájené na 2 cm
brambory 2 ks
oloupané, nakrájené
cibule 1 ks
nasekané
koriandrová semínka 1 PL
olivový olej 4 PL
konzervovaná rajčata drcená 400 g
konzerva
cizrna 400 g
slitá konzerva
koriandr hrst
nasekané čerstvé lístky

1 Lilek pokrájejte na centimetrové plátky, z obou stran osolte a nechte půl hodiny vypotit. Pak je opláchněte, osušte a pokrájejte na kostičky.

2 Troubu předehřejte na 220 °C. Veškerou zeleninu (včetně brambor) přendejte na plech; rozprostřete ji tak, aby se nepřekrývala. Posypte ji koriandrovými semínky, pokapejte většinou oleje, osolte a opepřete. Pečte 45 minut, během pečení jednou nebo dvakrát obraťte, aby zelenina lehce zhnědla.

3 Plech položte na sporák a jednu nebo dvě plotýnky zapněte na nízký plamen. Přidejte rajčata a cizrnu a za stálého míchání přiveďte k varu. Podle potřeby dosolte a opepřete, pokapejte zbytkem oleje a posypte koriandrovými lístky.

4 Podávejte buď přímo z plechu, nebo zeleninu přendejte do větší servírovací mísy. Jezte s čerstvým chlebem.

 

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit