Restovaná zelenina s cizrnou

Restovaná zelenina s cizrnou

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Více než hodinu Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2400 kcal
Bílkoviny 96 g
Sacharidy 290 g
Tuky 75 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nezdržujte se v létě mytím nádobí. Vyzkoušejte snadný a lahodný recept z jednoho hrnce.

Suroviny

lilek 1 ks
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
cuketa 3 ks
tence prokrájená
česnek 3 stroužky
na plátky
paprika červená 2 ks
zbavená jádřinců a nakrájené na 2 cm
brambory 2 ks
oloupané, nakrájené
cibule 1 ks
nasekané
koriandrová semínka 1 PL
olivový olej 4 PL
konzervovaná rajčata drcená 400 g
konzerva
cizrna 400 g
slitá konzerva
koriandr hrst
nasekané čerstvé lístky

1 Lilek pokrájejte na centimetrové plátky, z obou stran osolte a nechte půl hodiny vypotit. Pak je opláchněte, osušte a pokrájejte na kostičky.

2 Troubu předehřejte na 220 °C. Veškerou zeleninu (včetně brambor) přendejte na plech; rozprostřete ji tak, aby se nepřekrývala. Posypte ji koriandrovými semínky, pokapejte většinou oleje, osolte a opepřete. Pečte 45 minut, během pečení jednou nebo dvakrát obraťte, aby zelenina lehce zhnědla.

3 Plech položte na sporák a jednu nebo dvě plotýnky zapněte na nízký plamen. Přidejte rajčata a cizrnu a za stálého míchání přiveďte k varu. Podle potřeby dosolte a opepřete, pokapejte zbytkem oleje a posypte koriandrovými lístky.

4 Podávejte buď přímo z plechu, nebo zeleninu přendejte do větší servírovací mísy. Jezte s čerstvým chlebem.

 

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit