Nezdržujte se v létě mytím nádobí. Vyzkoušejte snadný a lahodný recept z jednoho hrnce.
Suroviny
Postup
Lilek pokrájejte na centimetrové plátky, z obou stran osolte a nechte půl hodiny vypotit. Pak je opláchněte, osušte a pokrájejte na kostičky.
Troubu předehřejte na 220 °C. Veškerou zeleninu (včetně brambor) přendejte na plech; rozprostřete ji tak, aby se nepřekrývala. Posypte ji koriandrovými semínky, pokapejte většinou oleje, osolte a opepřete. Pečte 45 minut, během pečení jednou nebo dvakrát obraťte, aby zelenina lehce zhnědla.
Plech položte na sporák a jednu nebo dvě plotýnky zapněte na nízký plamen. Přidejte rajčata a cizrnu a za stálého míchání přiveďte k varu. Podle potřeby dosolte a opepřete, pokapejte zbytkem oleje a posypte koriandrovými lístky.
Podávejte buď přímo z plechu, nebo zeleninu přendejte do větší servírovací mísy. Jezte s čerstvým chlebem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé cuketové večeře, z kterých si vybere každý(73 receptů )