Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Česnekové krevety na špízu

Stačí česnek a chilli a kapka olivového oleje, a krevety se promění v neodolatelně návykovou záležitost!

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 10 minut
PT15M
Opékání 0:15
Středomořská

Ingredience

    • 8 větších čerstvých krevet, loupaných, s ocásky
    • 100 g másla
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 lžička sušených chilli lupínků
    • 2 stroužky česneku, rozmačkané
    • mořská sůl
    • lístky máty na ozdobu

Příprava jídla

Osm dřevěných špejlí na špízy namočte na 20 minut do vody a pak na ně napíchejte krevety. Rozpalte nepřilnavou pánev, přidejte máslo, olej, chilli, česnek a sůl a zahřívejte asi minutu, dokud se máslo nerozpustí. Pak na něm postupně opékejte krevetové špízy; trvá to 3–4 minuty z každé strany. Přesuňte je na talíř, ozdobte mátou a pokapejte máslem z pánvičky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Krevetové taštičky won ton

Krevety s olivovým aïoli

Paella s krevetami a citronem

Bageta s krevetovou majonézou

Spařené krevety se dvěma dipy

Česnek v tradiční kuchyni

Přidat komentář