Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jarní hrášková polévka

Ideální polévka na sváteční tabuli. Je rychlá a lahodí stejně oku jako chuťovým pohárkům.

Vydání: 2008/3
Autor:
Hodnocení:
26 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Ostatní

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 cibule, nasekaná najemno
    • 380 g mraženého hrášku
    • 720 ml kuřecího vývaru
    • 30 g bazalkových lístků + na ozdobení
    • 180 ml zakysané smetany
    • 15 ml citronové šťávy
    • mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
    • 8 světlých toustů k podávání (nemusí být)

Příprava jídla

Ve větším hrnci rozpalte na středním plameni olej, vhoďte cibuli a nechte zesklovatět; trvá to asi čtyři minuty. Přidejte hrášek a kuřecí vývar. Přiveďte do varu, pak snižte teplotu a povařte další tři minuty.

Polovinu polévky přelijte do robotu a spolu s bazalkou, zakysanou smetanou a citronovou šťávou rozmixujte dohladka. Vraťte do hrnce, zamíchejte, dochuťte solí a pepřem a znovu prohřejte. Jednotlivé porce ozdobte bazalkovými lístky a podávejte nejlépe s opečenými tousty.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Jarní menu s jehněčím

Pórková polévka

10x jarní polévka

Velikonoční mazance

Velikonoční nádivka podle Marty

Brambory salsa verde

Jehněčí kýta v bylinkové krustě

Velikonoční mrkvové dortíky

Sladká plněná vajíčka

Česnekové oči

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Jedinečná, osvěžující polévka. Krutonky ještě zapečeme lehce, na sucho, na pánvi s pár kapkami lanýžového oleje a nastrouhaným parmezánem. Neskutečná dobrota. Všem doporučuji!

Přidat komentář