Neholdujete-li rybí polévce, jemná hrášková ozvláštněná sherry a ozdobená lososem je řešení.
Suroviny
Postup
Na másle opékejte pórek s česnekem asi 5 minut, až změknou. Zalijte vývarem a sherry, přiveďte k varu a vařte 10 minut.
Pak přisypte prolitý mražený hrášek, přilijte smetanu a vařte 3 minuty. Vypněte, přidejte mátu a rozmixujte dohladka. Do krémové polévky dejte povařený hrášek na dokončení, podle chuti osolte a opepřete a dotáhněte chuť sherry octem.
Rozdělte do talířů či misek a ozdobte nakrájenými plátky uzeného lososa.
NĚCO NAVÍC
Vegetariánskou variantu snadno připravíte, když vynecháte lososa. Na této bezmasé variaci můžete udělat lžící smetany efektní kolečko a ozdobit ji lístky máty.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na Štědrý večer(9 receptů )
- 16 skvělých receptů na hráškovou polévku(17 receptů )
- Nejlahodnější hráškové recepty: Připravte si vynikající omeletu nebo jemnou hráškovou polévku(29 receptů )