Hrášková polévka s uzeným lososem

Hrášková polévka s uzeným lososem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2286 kcal
Bílkoviny 182 g
Cukr 129 g
Tuky 106 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Neholdujete-li rybí polévce, jemná hrášková ozvláštněná sherry a ozdobená lososem je řešení. 

Suroviny

máslo 2 PL
pórek 1 ks
malý, na plátky
česnek 2 stroužky
nadrobno
vývar zeleninový 800 ml
sherry 2 PL
mražený hrášek 500 g
400 g hrášku prolitého horkou vodou + 100 g krátce povařeného na dokončení
smetana ke šlehání 100 ml
máta 1 PL
nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 PL
sherry ocet
uzený losos 4 plátky
bageta
k podávání

1 Na másle opékejte pórek s česnekem asi 5 minut, až změknou. Zalijte vývarem a sherry, přiveďte k varu a vařte 10 minut.

2 Pak přisypte prolitý mražený hrášek, přilijte smetanu a vařte 3 minuty. Vypněte, přidejte mátu a rozmixujte dohladka. Do krémové polévky dejte povařený hrášek na dokončení, podle chuti osolte a opepřete a dotáhněte chuť sherry octem.

3 Rozdělte do talířů či misek a ozdobte nakrájenými plátky uzeného lososa.

NĚCO NAVÍC

Vegetariánskou variantu snadno připravíte, když vynecháte lososa. Na této bezmasé variaci můžete udělat lžící smetany efektní kolečko a ozdobit ji lístky máty. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit