0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Hrášková polévka s uzeným lososem

Hrášková polévka s uzeným lososem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Hrášková polévka s uzeným lososem

4.7 / 5. Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2286 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 129 g
Tuky 106 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neholdujete-li rybí polévce, jemná hrášková ozvláštněná sherry a ozdobená lososem je řešení. 

Suroviny

máslo 2 PL
pórek 1 ks
malý, na plátky
česnek 2 stroužky
nakrájené nadrobno
vývar zeleninový 800 ml
sherry 2 PL
mražený hrášek 500 g
400 g hrášku prolitého horkou vodou + 100 g krátce povařeného na dokončení
smetana ke šlehání 100 ml
máta 1 PL
nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
sherry ocet 1 PL
uzený losos 4 plátky
bageta
k podávání

1 Na másle opékejte pórek s česnekem asi 5 minut, až změknou. Zalijte vývarem a sherry, přiveďte k varu a vařte 10 minut.

2 Pak přisypte prolitý mražený hrášek, přilijte smetanu a vařte 3 minuty. Vypněte, přidejte mátu a rozmixujte dohladka. Do krémové polévky dejte povařený hrášek na dokončení, podle chuti osolte a opepřete a dotáhněte chuť sherry octem.

3 Rozdělte do talířů či misek a ozdobte nakrájenými plátky uzeného lososa.

NĚCO NAVÍC
Vegetariánskou variantu snadno připravíte, když vynecháte lososa. Na této bezmasé variaci můžete udělat lžící smetany efektní kolečko a ozdobit ji lístky máty. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Jak na nejlepší chili con carne
  • Poradna

Jak na nejlepší chili con carne

Texaský pokrm chili con carne v překladu znamená chilli s masem a každý kuchař ho připravuje trochu jinak. Neodolatelnou chuť a vůni jídlo získá přidáním ostrých papriček, římského kmínu a čokolády. Díky radám v článku připravíte hrnec plný...
Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!
  • Tipy a triky

Levné, jednoduché a chutné večeře? Ty za studena!

Dobrá večeře nemusí být jen ta teplá, lze ji připravit i bez hodin strávených u plotny. Přinášíme vám tipy na studené večeře, na kterých si nejen pochutnáte, ale ušetříte navíc čas i peníze! Spoustu skvělých receptů najdete v článku a v...
Nejlepší rajčatové saláty
  • Suroviny

Nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
Jak správně uvařit vejce
  • Jak na to

Jak správně uvařit vejce

Bojujete, když vaříte vajíčka? Toužíte po vejcích naměkko, ale pokaždé jsou žloutky tužší, než je vám milé? Poradíme vám, jak správně uvařit vejce, aby měla neporušenou skořápku a obsah podle vašich představ.  ...

Obchod Apetit