Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hrášková polévka s uzeným lososem

Neholdujete-li rybí polévce, jemná hrášková ozvláštněná sherry a ozdobená lososem je řešení. 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT15M
Vaření 0:15
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 1 malý pórek, nakrájený na plátky
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 800ml zeleninového vývaru
    • 2 lžíce sherry
    • 400g mraženého hrášku, prolitého horkou vodou + 100g krátce povařeného na dokončení
    • 100ml smetany ke šlehání
    • 1 lžíce nasekané máty
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • cca 1 lžíce sherry octa
    • 4 plátky uzeného lososa
    • bageta k podávání 

Příprava jídla

1 Na másle opékejte pórek s česnekem asi 5 minut, až změknou. Zalijte vývarem a sherry, přiveďte k varu a vařte 10 minut.

2 Pak přisypte prolitý mražený hrášek, přilijte smetanu a vařte 3 minuty. Vypněte, přidejte mátu a rozmixujte dohladka. Do krémové polévky dejte povařený hrášek na dokončení, podle chuti osolte a opepřete a dotáhněte chuť sherry octem.

3 Rozdělte do talířů či misek a ozdobte nakrájenými plátky uzeného lososa.

NĚCO NAVÍC

Vegetariánskou variantu snadno připravíte, když vynecháte lososa. Na této bezmasé variaci můžete udělat lžící smetany efektní kolečko a ozdobit ji lístky máty. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Golden ring

Křenové bliny s červenou řepou a uzeným pstruhem

Klobásky ve slanině s šalotkovou bramborovou kaší

Pstruh lososovitý s nádivkou & tzatziki

Houbové koláčky s kroupami a česnekovým dipem

Odlehčený bramborový salát

Vrstvený bramborový salát

Kapr s bramborovými pusinkami a vinnou omáčkou

Menu na Štědrý večer

Přidat komentář