Hrášková polévka s uzeným lososem

Hrášková polévka s uzeným lososem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2286 kcal
Bílkoviny 182 g
Sacharidy 129 g
Tuky 106 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neholdujete-li rybí polévce, jemná hrášková ozvláštněná sherry a ozdobená lososem je řešení. 

Související recepty

Golden ring

První doušek tohoto aperitivu v nás vyvolal vzp...

Suroviny

máslo 2 PL
pórek 1 ks
malý, na plátky
česnek 2 stroužky
nadrobno
vývar zeleninový 800 ml
sherry 2 PL
mražený hrášek 500 g
400 g hrášku prolitého horkou vodou + 100 g krátce povařeného na dokončení
smetana ke šlehání 100 ml
máta 1 PL
nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 PL
sherry ocet
uzený losos 4 plátky
bageta
k podávání

1 Na másle opékejte pórek s česnekem asi 5 minut, až změknou. Zalijte vývarem a sherry, přiveďte k varu a vařte 10 minut.

2 Pak přisypte prolitý mražený hrášek, přilijte smetanu a vařte 3 minuty. Vypněte, přidejte mátu a rozmixujte dohladka. Do krémové polévky dejte povařený hrášek na dokončení, podle chuti osolte a opepřete a dotáhněte chuť sherry octem.

3 Rozdělte do talířů či misek a ozdobte nakrájenými plátky uzeného lososa.

NĚCO NAVÍC

Vegetariánskou variantu snadno připravíte, když vynecháte lososa. Na této bezmasé variaci můžete udělat lžící smetany efektní kolečko a ozdobit ji lístky máty. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit