Neholdujete-li rybí polévce, jemná hrášková ozvláštněná sherry a ozdobená lososem je řešení.
Suroviny
1 Na másle opékejte pórek s česnekem asi 5 minut, až změknou. Zalijte vývarem a sherry, přiveďte k varu a vařte 10 minut.
2 Pak přisypte prolitý mražený hrášek, přilijte smetanu a vařte 3 minuty. Vypněte, přidejte mátu a rozmixujte dohladka. Do krémové polévky dejte povařený hrášek na dokončení, podle chuti osolte a opepřete a dotáhněte chuť sherry octem.
3 Rozdělte do talířů či misek a ozdobte nakrájenými plátky uzeného lososa.
NĚCO NAVÍC
Vegetariánskou variantu snadno připravíte, když vynecháte lososa. Na této bezmasé variaci můžete udělat lžící smetany efektní kolečko a ozdobit ji lístky máty.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Menu na Štědrý večer(9 receptů)
- Dej mi hrášku aneb Nejlahodnější hráškové recepty(29 receptů)
- 16 skvělých receptů na hráškovou polévku(17 receptů)