Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špízy hovězí a cuketa

Super večeře pro dlouhé teplé večery v zahradě. Příprava je hračka, rády vám pomohou i děti.

Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
9 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 20 minut
PT8M
Zelenina Ostatní

Ingredience

    • 200 g bílého jogurtu
    • 2 lžičky smetanového křenu
    • sůl podle chuti
    • 600 g hovězí svíčkové nebo nízkého roštěnce, nakrájené na kostky
    • 250 g drobné cukety, na kolečka
    • 350 g cibule, na klínky
    • 40 ml olivového oleje
    • 40 ml červeného vinného octa
    • hrst čerstvých listů oregana

Příprava jídla

V misce smíchejte první tři přísady, zakryjte a dejte chladit. Maso, cuketu a cibuli napíchejte na osm jehel. Naskládejte je na talíř, zakapejte směsí oleje a octa, otočte, aby se obalily. Přetáhněte fólií a nechte 10 minut v chladu odležet.

Za občasného otáčení opékejte 6–8 minut dohněda, a aby se maso propeklo, jak máte rádi. Přeneste na talíř, zakryjte alobalem. Nechte 5 minut odpočinout. Posypte oreganem, podle chuti osolte a jezte s omáčkou.

NĚCO NAVÍC: Všechny špízy se dají opékat na středním ,ohni‘ na grilu (i kontaktním), na grilovací pánvi i v troubě při 180 °C (,masité‘ můžete napřed zprudka opéct na pánvi a nechat dojít při 160 °C). Špejle 30 minut před akcí namočte do vody, aby nevzplály.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

44 nej receptů s cuketami

Špízy chilli krevety, brambory

Rozmarýnové jehněčí špízy

Vepřové špízy s pestem a rajčetem

Špízy kuře, cuketa & paprika

Špízy dýně & tofu

Špíz chorizo & sýr

Špíz jahodový balzám

Špíz kokos a banán

Špíz hruška a pomeranč

REKLAMA

Přidat komentář