Stehenní řízky jsou na grilování vhodnější než maso z prsou.
Suroviny
kuřecí stehna
4
ks
vykostěná
chilli omáčka
6
PL
sladká
sójová omáčka
4
PL
rybí omáčka
2
ČL
slunečnicový olej
1
PL
koření pěti vůní
1
ČL
koriandr čerstvý
hrst
lístky
šalotka
1
ks
jemně nasekaná na posypání
Na dip
chilli paprička
1
ks
nasekaná, bez semínek
arašídové máslo
4
PL
kokosové mléko
4
PL
zázvor (čerstvý)
jemně nastrouhaný
česnek
1
stroužek
drcený
sójová omáčka
1
PL
1Vložte maso mezi fólie a lehce ho sklepněte paličkou, můžete ho i podélně rozpůlit. Smíchejte chilli se sójovou a rybí omáčkou, olejem, kořením a lžící nasekaného koriandru. Přidejte maso a nechte ho aspoň půl hodiny marinovat. Mezitím namočte dřevěné špejle a rozpalte gril.
2Kuřecí stehna napíchejte podélně na špejle tak, aby tvořila vlnky ve tvaru S a ze špízu nevisely ani menší kousky.
3Špízy grilujte z každé strany asi 5 minut, až je maso propečené, během pečení ho potírejte zbylou marinádou. Promíchejte suroviny na dip a podávejte ho se špízy posypanými lístky koriandru a šalotkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 10 receptů na gril(14 receptů)
- 12x kuřecí špízy(12 receptů)
- Grilovaná kuřecí stehna & křídla: 11 ověřených receptů(11 receptů)