Asijské kuřecí špízy

Asijské kuřecí špízy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 705 kcal
Bílkoviny 101 g
Cukr 23 g
Tuky 19 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Asijské přísady se ke grilování skvěle hodí.

Suroviny

kuřecí prsa 4 ks
Na marinádu
sójová omáčka 100 ml
chilli omáčka 2 PL
sladká
zázvor (čerstvý) 1 PL
strouhaný čerstvý
slunečnicový olej 1 PL
česnek 3 stroužky
drcený
K podávání
sójová omáčka
rýže uvařená

1 Přísady na marinádu promíchejte.

2 Kuřecí řízky pokrájejte podélně na pruhy silné asi 1,5 cm a nechte marinovat 10 minut.

3 Napíchejte na kovové nebo bambusové špejle a grilujte 3–4 minuty z každé strany. Můžete podávat s další sójovou omáčkou na dochucení a s vařenou rýží.

Apetit magazín

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...

Obchod Apetit