Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pikantní ciabatta

Strhující chutě vás naprosto ovládnou...

Vydání: 2005/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinovaní masa: několik hodin
P
Sendvič Italská

Ingredience

    • 800 g roštěné, nakrájené na co nejtenčí plátky
    • 2 hranaté ploché chleby ciabatta (prodává například Delvita)
    • 2 lžíce olivového oleje
    • sůl a pepř na dochucení
    • několik listů červené čekanky, případně červeného nebo bílého zelí
    • hořčici na dochucení

    Na marinádu:

    • 1 cibuli, nakrájenou na tenká kolečka
    • 2 stroužky česneku, rozdrcené
    • 1 lžičku sušené dobromysli
    • 170 ml červeného vína
    • 6 lžic olivového oleje

     

Příprava jídla

DEN PŘEDEM
1. promíchejte marinádu  a vložte do ní nejméně na dvě hodiny plátky masa.

PŘED PODÁVÁNÍM
2. vyjměte maso a osušte. Marinádu proceďte a dejte stranou (cibuli také). Rozpalte pánev a z obou stran opečte maso. Uchovejte v teple.

3. Přilijte lžíci oleje, vsypte cibuli a 1–2 minuty ji smažte. Přidejte marinádu, osolte a nechte projít varem.

4. Ciabattu rozkrojte na čtyři díly a každý ještě podélně nařízněte. Zakápněte zbylým olejem, vložte list čekanky, maso a cibuli. Přidejte trochu šťávy, případně hořčici.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.1/05, str.38

Přidat komentář