Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Višňový cheesecake

Známý dezert, nový tvar! A díky višním v cukru i nová chuť.
Vydání: 2008/6
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 50 minut Chlazení alespoň 3 hodiny
P
Koláč Americká

Ingredience

    • 200 g máslových sušenek
    • 50 g másla

    Na náplň:

    • 600 g čerstvého sýra (např. Fénix)
    • 1 lžička vanilkového extraktu
    • 170 g třtinového cukru
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 2 vejce

    Na ozdobení:

    • 50 g třtinového cukru
    • 400 g čerstvých višní, odpeckovaných

Příprava jídla

Vyložte chlebíčkovou formu pečicím papírem. Rozmixujte sušenky s máslem na tvárnou hmotu. Pokryjte jí dno formy a udusejte. V mixéru prošlehejte sýr, vanilkový extrakt a cukr dohladka. Přidejte mouku, vejce a dokonale rozmíchejte. Náplň opatrně vlijte na sušenkový základ a stejnoměrně rozetřete. Pečte v troubě předehřáté na 150 °C asi hodinu, až cheesecake ztuhne a od krajů začne zlátnout. Dejte aspoň na tři hodiny chladit do lednice. Mezitím nechte v kastrůlku zkaramelizovat cukr, přidejte višně a vařte je 3–4 minuty. Pak je sceďte, šťávu vraťte do hrnce a zahřívejte do zhoustnutí. Nechte ji i višně chladit. Dezert vyjměte z formy, pokryjte višněmi, přelijte sirupem a podávejte nakrájený na plátky.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Překvapivá historie cheesecaku! Věděli jste, že dort milovali už starověcí Řekové?

REKLAMA

Přidat komentář