Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronový cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.7/5 Počet hodnocení: 55
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3860 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 232 g
Tuky 276 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchaný, jemný a lehounký cheesecake v létě osvěží a v zimě přivolává jaro!

Suroviny

prášková
z velkých vajec
ricotta 350 g
nebo žervé
3–4, kůra a štáva
na plátky, osmahnutý na másle
ušlehaná do polotuha
bluma 3 ks
velké, odpeckované, pokrájené
na poprášení
Na korpus
sušenky 110 g
máslové, rozdrcené
mandle plátky 25 g
opražené
rozpuštěné

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Dno i stěny formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem tak, aby o 2,5 cm přesahoval okraj. Sušenky promíchejte s mandlemi i máslem a vytlačte na dno formy. Dvacet minut předpečte; vyjměte a nechte vychladnout. Želatinu nechte nabobtnat ve třech lžících citronové šťávy, poté ji velmi opatrně nahřejte (jde to i v mikrovlnné troubě), tak aby se zcela rozpustila. Nesmí se vařit (ztratila by pak schopnost želírovat). Vmíchejte ji do zbylé citronové šťávy.

2

Žloutky, cukr a ricottu minutu šlehejte v robotu, pak přidejte citronovou kůru a přes sítko vlijte i citronovou šťávu s želatinou. Prošlehejte se smetanou a vmíchejte blumy. Vlijte do korpusu, poklaďte plátky citronu, zakryjte a dejte alespoň na tři hodiny chladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín