0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.8 / 5. Počet hodnocení: 42
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3860 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 232 g
Tuky 276 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchaný, jemný a lehounký cheesecake v létě osvěží a v zimě přivolává jaro!

Suroviny

želatina 11 g
prášková
žloutek 2 ks
z velkých vajec
krupicový cukr 60 g
ricotta 350 g
nebo žervé
citron 4 ks
3–4, kůra a štáva
citron 1 ks
na plátky, osmahnutý na másle
smetana ke šlehání 275 ml
ušlehaná do polotuha
bluma 3 ks
velké, odpeckované, pokrájené
moučkový cukr
na poprášení
Na korpus
sušenky 110 g
máslové, rozdrcené
mandle plátky 25 g
opražené
máslo 50 g
rozpuštěné

1Předehřejte troubu na 200 °C. Dno i stěny formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem tak, aby o 2,5 cm přesahoval okraj. Sušenky promíchejte s mandlemi i máslem a vytlačte na dno formy. Dvacet minut předpečte; vyjměte a nechte vychladnout. Želatinu nechte nabobtnat ve třech lžících citronové šťávy, poté ji velmi opatrně nahřejte (jde to i v mikrovlnné troubě), tak aby se zcela rozpustila. Nesmí se vařit (ztratila by pak schopnost želírovat). Vmíchejte ji do zbylé citronové šťávy.

2Žloutky, cukr a ricottu minutu šlehejte v robotu, pak přidejte citronovou kůru a přes sítko vlijte i citronovou šťávu s želatinou. Prošlehejte se smetanou a vmíchejte blumy. Vlijte do korpusu, poklaďte plátky citronu, zakryjte a dejte alespoň na tři hodiny chladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit