0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Citronový cheesecake
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 44
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3860 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 232 g
Tuky 276 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchaný, jemný a lehounký cheesecake v létě osvěží a v zimě přivolává jaro!

Suroviny

želatina 11 g
prášková
žloutek 2 ks
z velkých vajec
krupicový cukr 60 g
ricotta 350 g
nebo žervé
3–4, kůra a štáva
na plátky, osmahnutý na másle
ušlehaná do polotuha
bluma 3 ks
velké, odpeckované, pokrájené
moučkový cukr
na poprášení
Na korpus
sušenky 110 g
máslové, rozdrcené
mandle plátky 25 g
opražené
máslo 50 g
rozpuštěné

Postup

1

Předehřejte troubu na 200 °C. Dno i stěny formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem tak, aby o 2,5 cm přesahoval okraj. Sušenky promíchejte s mandlemi i máslem a vytlačte na dno formy. Dvacet minut předpečte; vyjměte a nechte vychladnout. Želatinu nechte nabobtnat ve třech lžících citronové šťávy, poté ji velmi opatrně nahřejte (jde to i v mikrovlnné troubě), tak aby se zcela rozpustila. Nesmí se vařit (ztratila by pak schopnost želírovat). Vmíchejte ji do zbylé citronové šťávy.

2

Žloutky, cukr a ricottu minutu šlehejte v robotu, pak přidejte citronovou kůru a přes sítko vlijte i citronovou šťávu s želatinou. Prošlehejte se smetanou a vmíchejte blumy. Vlijte do korpusu, poklaďte plátky citronu, zakryjte a dejte alespoň na tři hodiny chladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč