Nadýchaný, jemný a lehounký cheesecake v létě osvěží a v zimě přivolává jaro!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C. Dno i stěny formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem tak, aby o 2,5 cm přesahoval okraj. Sušenky promíchejte s mandlemi i máslem a vytlačte na dno formy. Dvacet minut předpečte; vyjměte a nechte vychladnout. Želatinu nechte nabobtnat ve třech lžících citronové šťávy, poté ji velmi opatrně nahřejte (jde to i v mikrovlnné troubě), tak aby se zcela rozpustila. Nesmí se vařit (ztratila by pak schopnost želírovat). Vmíchejte ji do zbylé citronové šťávy.
Žloutky, cukr a ricottu minutu šlehejte v robotu, pak přidejte citronovou kůru a přes sítko vlijte i citronovou šťávu s želatinou. Prošlehejte se smetanou a vmíchejte blumy. Vlijte do korpusu, poklaďte plátky citronu, zakryjte a dejte alespoň na tři hodiny chladit.