Citronový cheesecake

Citronový cheesecake

Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3860 kcal
Bílkoviny 102 g
Cukr 232 g
Tuky 276 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Nadýchaný, jemný a lehounký cheesecake v létě osvěží a v zimě přivolává jaro!

Suroviny

želatina 11 g
přášková
žloutek 2 ks
z velkých vajec
krupicový cukr 60 g
ricotta 350 g
možno nahradit žervé
citron 4 ks
3–4 (podle velikosti), ostrouhané, vymačkané (celkem 150 ml šťávy)
citron 1 ks
na plátky, osmahnutý na másle
smetana ke šlehání 275 ml
ušlehaná do polotuha
bluma 3 ks
velké, odpeckované, pokrájené
moučkový cukr
na poprášení
Na korpus
sušenky 110 g
máslové, rozdrcené
mandle plátky 25 g
opražené
máslo 50 g
rozpuštěné

1 Předehřejte troubu na 200 °C. Dno i stěny formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem tak, aby o 2,5 cm přesahoval okraj. Sušenky promíchejte s mandlemi i máslem a vytlačte na dno formy. Dvacet minut předpečte; vyjměte a nechte vychladnout. Želatinu nechte nabobtnat ve třech lžících šťávy, poté ji velmi opatrně nahřejte (jde to i v mikrovlnné troubě), tak aby se zcela rozpustila. Nesmí se vařit (ztratila by pak schopnost želírovat). Vmíchejte ji do zbylé citronové šťávy.

2 Žloutky, cukr a ricottu minutu šlehejte v robotu, pak přidejte citronovou kůru a přes sítko vlijte i citronovou šťávu s želatinou. Prošlehejte se smetanou a vmíchejte blumy. Vlijte do korpusu, poklaďte plátky citronu, zakryjte a dejte alespoň na tři hodiny chladit.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit