Nadýchaný, jemný a lehounký cheesecake v létě osvěží a v zimě přivolává jaro! Citronový cheesecake bez pečení potěší každým soustem. Kombinace ricotty a smetany s výraznou chutí citronu a kousky šťavnatých blum tvoří skvělou harmonii – ideální dezert pro všechny, kteří milují lehké a svěží zákusky. Připravte se na jemný krémový zážitek s ovocnou tečkou!
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 200 °C. Dno i stěny formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem tak, aby o 2,5 cm přesahoval okraj. Sušenky promíchejte s mandlemi i máslem a vytlačte na dno formy. Dvacet minut předpečte; vyjměte a nechte vychladnout.
Želatinu nechte nabobtnat ve třech lžících citronové šťávy, poté ji velmi opatrně nahřejte (jde to i v mikrovlnné troubě), tak aby se zcela rozpustila. Nesmí se vařit (ztratila by pak schopnost želírovat). Vmíchejte ji do zbylé citronové šťávy.
Žloutky, cukr a ricottu minutu šlehejte v robotu, pak přidejte citronovou kůru a přes sítko vlijte i citronovou šťávu s želatinou. Prošlehejte se smetanou a vmíchejte blumy. Vlijte do korpusu, poklaďte plátky citronu, zakryjte a dejte alespoň na tři hodiny chladit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Báječné nepečené cheesecaky: Připravte si malinový, cappuccino nebo Barbie(14 receptů )
- 26 receptů na dokonalé cheesecaky všech chutí: Zkuste banánový, hruškový i Basque burnt(29 receptů )
- 26 receptů na dokonalé cheesecaky všech chutí: Zkuste banánový, hruškový i Basque burnt(29 receptů )
- Citronové dezerty: Sladké osvěžení pro horké letní dny(25 receptů )
- Báječné nepečené cheesecaky(14 receptů )