Citronový cheesecake

Citronový cheesecake

3.8 / 5. Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3860 kcal
Bílkoviny 102 g
Sacharidy 232 g
Tuky 276 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nadýchaný, jemný a lehounký cheesecake v létě osvěží a v zimě přivolává jaro!

Suroviny

želatina 11 g
prášková
žloutek 2 ks
z velkých vajec
krupicový cukr 60 g
ricotta 350 g
nebo žervé
citron 4 ks
3–4, kůra a štáva
citron 1 ks
na plátky, osmahnutý na másle
smetana ke šlehání 275 ml
ušlehaná do polotuha
bluma 3 ks
velké, odpeckované, pokrájené
moučkový cukr
na poprášení
Na korpus
sušenky 110 g
máslové, rozdrcené
mandle plátky 25 g
opražené
máslo 50 g
rozpuštěné

1Předehřejte troubu na 200 °C. Dno i stěny formy o průměru 20 cm vyložte pečicím papírem tak, aby o 2,5 cm přesahoval okraj. Sušenky promíchejte s mandlemi i máslem a vytlačte na dno formy. Dvacet minut předpečte; vyjměte a nechte vychladnout. Želatinu nechte nabobtnat ve třech lžících citronové šťávy, poté ji velmi opatrně nahřejte (jde to i v mikrovlnné troubě), tak aby se zcela rozpustila. Nesmí se vařit (ztratila by pak schopnost želírovat). Vmíchejte ji do zbylé citronové šťávy.

2Žloutky, cukr a ricottu minutu šlehejte v robotu, pak přidejte citronovou kůru a přes sítko vlijte i citronovou šťávu s želatinou. Prošlehejte se smetanou a vmíchejte blumy. Vlijte do korpusu, poklaďte plátky citronu, zakryjte a dejte alespoň na tři hodiny chladit.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit