Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Středomořské špagety

Neseženete-li roketu, použijte listový špenát, klidně mražený.

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
PT25M
Vaření 0:25
Středomořská

Ingredience

    • 150 g špaget
    • 1 lžíci olivového oleje
    • 250 třešňových (nebo malých pevných) rajčátek, přepůlených
    • 1 velký stroužek česneku,  jemně rozdrcený
    • 50 g lístků rokety
    • trochu bazalky, čerstvé nebo  (v krajním případě) sušené
    • 130 g mozzarelly, nastrouhané nebo nakrájené na  kousky
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Špagety můžete před vařením přelomit napůl, budou se pak lépe jíst. Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu, osolte ji a dejte do ní špagety. Vařte je podle návodu na obalu tak, aby zůstaly pevné na skus. Sceďte a hrnec vytřete kuchyňským papírem.

2. V tomtéž hrnci rozehřejte olej, vsypte rajčata, česnek, roketu a bazalku. Osolte, opepřete a promíchávejte, aby lístky zavadly a rajčata se začala scvrkávat – trvá to jen pár minut.

3. Špagety vraťte do hrnce a posypte je sýrem. Dejte na střední oheň a všechno opatrně promíchejte vidličkami. Jakmile jsou těstoviny horké a sýr se začne rozpouštět, dochuťte pokrm solí a pepřem a promíchejte. Podávejte ihned, aby sýr nedostal šanci zgumovatět.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.15
Obrazek uzivatele
Dobré, ale proč mám hrnec, ve kterém jsem vařila těstoviny vytítat papírem a vařit v něm zbytek jídla (rajčata)? To je recept pro kuchařky, které mají doma pouze jednu nádobu na vaření? :-)

Přidat komentář