Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zapečená šunka po florentinsku

„Jídlo z kategorie rychlých, sytých a zajímavých. Je také velmi přizpůsobivé, pokud jde o zásoby – uplatníte jakoukoli mraženou zeleninu.“

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Italská

Ingredience

    • 2 hrsti špenátových lístků
    • 4 plátky šunky
    • 4 velká vejce
    • 4 lžíce dvanáctiprocentní smetany
    • 50 g nastrouhaného sýra typu ementál
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Špenátové lístky vsypte do cedníku, postavte do dřezu a přelijte vařící vodou – trochu ,ovadnou‘. Důkladně protřeste, aby všechna voda vykapala.

2. Troubu předehřejte na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Mělkou zapékací misku (nebo dvě menší) vyložte plátky šunky a posypte špenátovými lístky. Osolte a opepřete, navrch vyklepněte vejce a zakapejte smetanou. Všechno rovnoměrně posypte sýrem a vložte do trouby.

3. Zapékejte osm až deset minut, dokud sýr nezezlátne a vejce neztuhnou. Podávejte s kousky chleba nebo bagety.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.16

Přidat komentář