0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Šunka s ricottou

Šunka s ricottou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Šunka s ricottou

4.3 / 5. Počet hodnocení: 3
Do 20 minut Velmi snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8452 kcal
Bílkoviny 947 g
Sacharidy 35 g
Tuky 574 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčný, vyváženě slaný a chuťově výrazný pršut (prvotřídní tmavá, na vzduchu sušená šunka) vytvoří s jemným, ochuceným krémovým sýrem ideální dvojici.

Suroviny

ricotta 500 g
nebo cottage, lučina
sýr s modrou plísní 100 g
sůl
pepř
prosciutto 20 plátků
brusinky 10 ČL
tymián
čerstvý na ozdobu

Postup

1

Plísňový sýr protřete struhadlem a rozetřete s krémovým sýrem. Podle chuti směs osolte a opepřete (možná to nebude nutné, plísňový sýr bývá dost slaný).

2

Na plátky pršutu naklaďte lžičkou náplň a případně je stočte do závitků. Ozdobte brusinkami, tymiánem a podávejte s opečenými tousty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...

Obchod Apetit