Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Šunka s ricottou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Šunka s ricottou

4.6/5 Počet hodnocení: 5
Do 20 minut Velmi snadné 10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 8452 kcal
Bílkoviny 947 g
Sacharidy 35 g
Tuky 574 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčný, vyváženě slaný a chuťově výrazný pršut (prvotřídní tmavá, na vzduchu sušená šunka) vytvoří s jemným, ochuceným krémovým sýrem ideální dvojici.

Související recepty

Suroviny

ricotta 500 g
nebo cottage, lučina
sůl
pepř
prosciutto 20 plátků
brusinky 10 ČL
tymián
čerstvý na ozdobu

Postup

1

Plísňový sýr protřete struhadlem a rozetřete s krémovým sýrem. Podle chuti směs osolte a opepřete (možná to nebude nutné, plísňový sýr bývá dost slaný).

2

Na plátky pršutu naklaďte lžičkou náplň a případně je stočte do závitků. Ozdobte brusinkami, tymiánem a podávejte s opečenými tousty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...