Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polévka chilli

Zahřeje i nasytí

Vydání: 2005/2
Autor:
Hodnocení:
12 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Více než hodinu
PT1H
Vaření 1:00
Polévka Mexická

Ingredience

    • 1 cibuli, jemně pokrájenou
    • 2 stroužky česneku, jemně nakrájeného  
    • 1 lžíci rostlinného oleje
    • 500 g mletého libového hovězího
    • 400 g konzervovaných červených fazolí,  scezených
    • 800 g konzervovaných loupaných rajčat
    • 700 ml horkého drůbežího vývaru
    • špetku drcených sušených chilli papriček
    • 2 čtverečky hořké čokolády
    • hrst čerstvých lístků petrželky nebo koriandru na ozdobu
    • hrst strouhaného sýra typu ementál
    • sůl a pepř

Příprava jídla

1. V pánvi rozehřejte olej a vsypte do ní cibuli a česnek. Pár minut opékejte, až cibule trochu zvláční. Přidejte mleté maso a zvyšte teplotu, aby se začalo vypékat. Drťte je přitom vidličkou a promíchávejte, aby se netvořily hrudky. Když maso získá stejnoměrnou bělavou barvu, přidejte k němu fazole, rajčata, vývar, chilli papričky i čokoládu, osolte a opepřete. Přiveďte k varu a asi hodinu mírně vařte – pokud máte čas, můžete i déle. Právě dlouhým varem (a pak díky kousku čokolády, což patří k originálním mexickým trikům) směs výrazně nabývá na chuti.

2. Horkou polévku posypte bylinkami, sýrem a trochou mletého pepře. Podávejte v hlubokých miskách či šálcích.
Nahlásit chybu v receptu

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tato polévková verze chilli con carne je neuvěřitelně dobrá. Hlavně na ní oceňuji, že se dá připravit den dopředu, a s chlebem je to výborné hlavní jídlo...třeba když máte doma řemeslníky :o))))
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/05, str.28
Obrazek uzivatele
Musim rict, ze tento recept je vynikajici. Priprava je silene jednoducha a za hodinu je vsechno hotovo. Nic na receptu nemente je to super tak jak je to napsano.Ja akorat pouzivam misto susenych chilli papricek chilli papricky cerstve, aby to bylo ostrejsi;). A druhy den s chlebem.....hmmmmm.
Obrazek uzivatele
Jen potvrzuji jiz vyrcene. Tohle jidlo je pohadka pro jazyky zboznujici ostra jidla. Kdyz zrovna nemate chut na tekutejsi verzi, staci prilit mene vyvaru a vysledek je stejne uzasnej!!! Jeste navrch pridavam lzici zakysane smetany a hrnec vzdy zmizi skoro na posezeni :) Diky.

Přidat komentář