Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Nepečený jahodový dort

Popis receptu: 
Výborný a rychlý dezert nejen pro horké letní dny!
Autor: Adriana Subotová
Hodnocení:
28 (hlasů)
Počet porcí: 6
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    1 velký balíček piškotů 1kg čerstvých jahod (můžete použít i jiné sezónní ovoce - meruňky, maliny, ostružiny, borůvky aj.) 3-4 kelímky zakysané smetany 2 vanilkové cukry

Příprava jídla

V libovolné formě (já používám kruhovou o průměru 26 cm) vyložíme dno a boky potravinovou fólií. V takto vyložené fólii vyskládáme na dno 1/2 piškotů, mohou zůstat i menší mezery. Na piškoty rozložíme polovinu rozkrájených, umytých jahod. Vše zalijeme směsí z 1,5 až 2 zakysaných smetan smíchaných s 1 vanilkovým cukrem. Směs osladíme podle vlastní chuti méně či více, rozetřeme ji stěrkou po celé ploše. Celý postup opakujeme ještě jednou, vrstva piškotů, jahod a smetany. Na závěr můžeme poslední vrstvu smetany ozdobit podélně rozkrájenými jahodami. Takto připravený dort přikryjeme potravinovou fólii a dáme vychladit. Nejlepší je na druhý den, kdy se všechny chutě promísí, bohužel u nás málokdy vydrží tak dlouho. Dort z formy nevyjímáme, krájíme ho přímo v ní, tím, že ji máme vyloženou si ji nepoškodíme. Přeji dobrou chuť!
REKLAMA

Přidat komentář