0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Crostini s rychlým fíkovým čatní a sýrem Manchego

Crostini s rychlým fíkovým čatní a sýrem Manchego
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Crostini s rychlým fíkovým čatní a sýrem Manchego

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6654 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 1299 g
Tuky 77 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fíky nejsou určené na dlouhé skladování. Jakmile uzrají, velmi rychle se kazí. Je tedy nejlepší perfektně zralé fíky sníst co nejrychleji. Nebo je můžete proměnit v tohle lahodné fíkové čatní!

Suroviny

cibule červená 1 ks
nakrájená nadrobno
hnědý cukr 4 PL
hořčičné semínko 1 ČL
bílé
skořice 1 svitek
badyán 1 hvězdička
zázvor (čerstvý) 4 cm
oloupaný a nastrouhaný najemno
vinný ocet červený 4 PL
fíky 4 ks
nakrájené na čtvrtky
bageta 12 plátků
olivový olej
na potření
sýr 100 g
sýr Manchego, na hobliny
rukola 1 hrst

Postup

1

Cibuli, cukr, koření (včetně hořčice), zázvor a ocet vložte do rendlíku a na nízkém ohni vařte, dokud cibule úplně nezměkne. Přidejte čtvrtky fíků a vařte dalších 5–10 minut, až se fíky začnou rozpadat. Plátky bagety potřete olivovým olejem a opečte v rozpálené troubě nebo na pánvi dokřupava. Na každý plátek dejte trochu fíkového čatní, hoblinku sýra a pár lístků rukoly. Ihned podávejte.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč