0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Crostini s rychlým fíkovým čatní a sýrem Manchego

Crostini s rychlým fíkovým čatní a sýrem Manchego
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Crostini s rychlým fíkovým čatní a sýrem Manchego

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6654 kcal
Bílkoviny 172 g
Sacharidy 1299 g
Tuky 77 g
Vláknina 61 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Fíky nejsou určené na dlouhé skladování. Jakmile uzrají, velmi rychle se kazí. Je tedy nejlepší perfektně zralé fíky sníst co nejrychleji. Nebo je můžete proměnit v tohle lahodné fíkové čatní!

Suroviny

cibule červená 1 ks
nakrájená nadrobno
hnědý cukr 4 PL
hořčičné semínko 1 ČL
bílé
skořice 1 svitek
badyán 1 hvězdička
zázvor (čerstvý) 4 cm
oloupaný a nastrouhaný najemno
vinný ocet červený 4 PL
fíky 4 ks
nakrájené na čtvrtky
bageta 12 plátků
olivový olej
na potření
sýr 100 g
sýr Manchego, na hobliny
rukola 1 hrst

Postup

1

Cibuli, cukr, koření (včetně hořčice), zázvor a ocet vložte do rendlíku a na nízkém ohni vařte, dokud cibule úplně nezměkne. Přidejte čtvrtky fíků a vařte dalších 5–10 minut, až se fíky začnou rozpadat. Plátky bagety potřete olivovým olejem a opečte v rozpálené troubě nebo na pánvi dokřupava. Na každý plátek dejte trochu fíkového čatní, hoblinku sýra a pár lístků rukoly. Ihned podávejte.

Zdroj: Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit