
Zapečené kapustičky v krémové omáčce
Tohle je pětihvězdičková úprava! Kapustičky a smetana se prostě zbožňují
Vydání: 2005/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 700 g kapustiček, očištěných
- 100 g anglické slaniny
- 2 lžíce mandlových lupínků
- 1 lžíci másla
- 1 lžíci slunečnicového oleje
- 300 ml smetany ke šlehání
- půl lžičky citronové šťávy
- 4 lžíce strouhanky
- 3 lžíce nastrouhaného parmazánu
- sůl a pepř
Příprava jídla
1. Předehřejte troubu na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Kapustičky, překrájené na poloviny, vsypte do velkého hrnce s vařící osolenou vodou a krátce (zhruba čtyři minuty) je povařte. Důkladně sceďte.
2. Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, přidejte olej, slaninu a mandle a zlehka spolu opečte. Vsypte kapustičky a za stálého míchání je dvě až tři minuty opékejte. Přilijte smetanu, přiveďte obsah kastrolu k varu a nechte dvě až čtyři minuty probublávat. Osolte a opepřete, stáhněte z ohně, zakápněte citronovou šťávou a přesuňte do pekáče.
3. Smíchejte sýr se strouhankou, směsí posypte pokrm a zapékejte asi dvacet minut, až povrch získá svůdně zlatavou barvu.
2. Ve velkém kastrolu rozpusťte máslo, přidejte olej, slaninu a mandle a zlehka spolu opečte. Vsypte kapustičky a za stálého míchání je dvě až tři minuty opékejte. Přilijte smetanu, přiveďte obsah kastrolu k varu a nechte dvě až čtyři minuty probublávat. Osolte a opepřete, stáhněte z ohně, zakápněte citronovou šťávou a přesuňte do pekáče.
3. Smíchejte sýr se strouhankou, směsí posypte pokrm a zapékejte asi dvacet minut, až povrch získá svůdně zlatavou barvu.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
31. Srpen 2007 10:26
Boldinka (neověřeno)
19. Leden 2008 10:37
Johanka (neověřeno)
15. Únor 2008 12:18
Aagnesa (neověřeno)
20. Říjen 2008 18:59