Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Gnocchi se šalvějovou smetanou

Skvělá hutná omáčka se slaninou a sýrem a gnocchi jsou to pravé po dlouhém výletě.

Vydání: 2008/8
Autor:
Hodnocení:
17 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Omáčka Italská

Ingredience

    • bramborové gnocchi
    • 200 g pokrájené anglické slaniny
    • 3 lžičky sušené šalvěje
    • 100 ml mléka
    • 200 ml smetany ke šlehání
    • 100 g strouhaného sýra (třeba ementálu)
    • 2 lžíce parmazánu
    • sůl

Příprava jídla

1 Bramborové gnocchi uvařte podle návodu na obalu a mezitím si připravte omáčku. 200 g pokrájené anglické slaniny nasucho vyškvařte v pánvi s vyšším okrajem a přidejte 2 lžičky sušené šalvěje; rychle a krátce osmahněte. Pak do pánve přilijte 100 ml mléka smíchaného s 200 ml smetany ke šlehání, vsypte 100 g strouhaného sýra (třeba ementálu) a nechte ho úplně rozpustit. Přisypte další lžičku sušené šalvěje, 2 lžíce parmazánu, krátce prohřejte, případně dosolte. Omáčkou přelijte slité gnocchi a posypte parmazánem. Ihned podávejte.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rozpečený kozí sýr

Brambory na loupačku s domácí tatarkou

Uzené kotlety zapečené se zelím

Thajský salát s roštěnkou

Těstoviny s krevetami a citronem

Staromládenecké fazole

Rozpečený sendvič s hermelínem a brusinkami

Kuřecí řízek v sezamu

Minipizzy

Muffiny s chorizem

Filé zapečené s citronem

Kuřecí řízek s hrubou solí a drceným pepřem

Špagety s nivovým pestem

Salát Waldorf s medem

Mexická rýže

Vepřové kotlety s pomeranči

Květáková vellutata

Tofu kari

Salát s čočkou a kozím sýrem

Pečená jižní zelenina

Přidat komentář