Rozhodně se vám vyplatí, když si hotové gnocchi s modrým sýrem natrvalo ubytujete v mrazáku. Ideálně totiž zafungují jako rychlá večeře i jako pohoštění pro nečekanou návštěvu. Gnocchi s nivou a špenátem připravíte jedna dvě a příště si recept můžete libovolně upravit podle své chuti. Třeba vyměnit nivu za kozí sýr či přidat slaninu.
Suroviny
Postup
Gnocchi uvařte podle návodu ve větším množství osolené vody. Asi minutu před koncem varu k nim přisypte špenát. Směs pak přes cedník slijte a nechte okapat. Předehřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšší stupeň.
V zapékací misce promíchejte smetanu s parmazánem, vsypte gnocchi se špenátem, všechno pořádně promíchejte a poprašte pepřem. Posypte kousky plísňového sýra a osolte jenom v případě, že se vám sýr nezdá dost slaný.
Dejte rychle zapéct do trouby nebo pod gril, dokud se sýr neroztaví a nezezlátne. Okamžitě podávejte.
Vyberte si ten pravý: Místo plísňového sýra můžete klidně zkusit kozí, ovčí nebo zrající – hlavně aby měl silnou, výraznou chuť.
Tip Apetitu
Dánský přírodní sýr s modrou plísní Danablu je velmi kvalitní a má dlouholetou tradici. Ze čtvrtiny ho tvoří tuk; konzistencí se lahodný sýr hodí k tepelné úpravě i ke konzumaci za studena.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(40 receptů )
Komentáře