Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gnocchi s modrým sýrem
ZDROJ: pexels.com
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 33
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1634 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 189 g
Tuky 60 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozhodně se vám vyplatí, když si hotové gnocchi natrvalo ubytujete v mrazáku. Ideálně totiž zafungují jako rychlá večeře i jako pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Suroviny

gnocchi bramborové 500 g
hotové
niva, gorgonzola, stilton
sůl
pepř

Postup

1

Gnocchi uvařte podle návodu ve větším množství osolené vody. Asi minutu před koncem varu k nim přisypte špenát. Směs pak přes cedník slijte a nechte okapat. Předehřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšší stupeň.

2

V zapékací misce promíchejte smetanu s parmazánem, vsypte gnocchi se špenátem, všechno pořádně promíchejte a poprašte pepřem. Posyp­te kousky plísňového sýra a osolte jenom v případě, že se vám sýr nezdá dost slaný.

3

Dejte rychle zapéct do trouby nebo pod gril, dokud se sýr neroztaví a nezezlátne. Okamžitě podávejte.

Vyberte si ten pravý: Místo plísňového sýra můžete klidně zkusit kozí, ovčí nebo zrající – hlavně aby měl silnou, výraznou chuť.

Tip Apetitu
Dánský přírodní sýr s modrou plísní Danablu je velmi kvalitní a má dlouholetou tradici. Ze čtvrtiny ho tvoří tuk; konzistencí se lahodný sýr hodí k tepelné úpravě i ke konzumaci za studena.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

20.12.2008 17:05
Vše se povedlo, vyměnila jsem špenát za osmaženou slaninu:-) a moc nám chutnalo. Jako sýr jsem použila nivu a s ní už rozhodně nepřisolujte. Rychlý a moc dobrý recept.
21.10.2008 19:28
fakt supr!jako všechny recepty tady!! 10*
03.09.2007 14:35
Recept se nachází v č.9/05, str.12
27.03.2007 14:37
tohle bylo první jídlo, které jsem podle Vašeho časopisu uvařila, a pd té doby je to naše nejoblíbenější - manžela i syna (3,5) a ten vždy poznamená, že to je mňamka
27.03.2007 14:36
tohle bylo první jídlo, které jsem podle Vašeho časopisu uvařila, a pd té doby je to naše nejoblíbenější - manžela i syna (3,5) a ten vždy poznamená, že to je mňamka
28.05.2006 12:52
Teda ja nevim jak Vam ale ta zakysana smetana mi v tom nechutnala. Bylo to nakysle.....brrr

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...