Rozhodně se vám vyplatí, když si hotové gnocchi natrvalo ubytujete v mrazáku. Ideálně totiž zafungují jako rychlá večeře i jako pohoštění pro nečekanou návštěvu.
Suroviny
Postup
Gnocchi uvařte podle návodu ve větším množství osolené vody. Asi minutu před koncem varu k nim přisypte špenát. Směs pak přes cedník slijte a nechte okapat. Předehřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšší stupeň.
V zapékací misce promíchejte smetanu s parmazánem, vsypte gnocchi se špenátem, všechno pořádně promíchejte a poprašte pepřem. Posypte kousky plísňového sýra a osolte jenom v případě, že se vám sýr nezdá dost slaný.
Dejte rychle zapéct do trouby nebo pod gril, dokud se sýr neroztaví a nezezlátne. Okamžitě podávejte.
Vyberte si ten pravý: Místo plísňového sýra můžete klidně zkusit kozí, ovčí nebo zrající – hlavně aby měl silnou, výraznou chuť.
Tip Apetitu
Dánský přírodní sýr s modrou plísní Danablu je velmi kvalitní a má dlouholetou tradici. Ze čtvrtiny ho tvoří tuk; konzistencí se lahodný sýr hodí k tepelné úpravě i ke konzumaci za studena.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Podzimní jídla z jednoho hrnce do půl hodiny(39 receptů)
Komentáře
Anonym
28.05.2006 12:52
Nic moc
Anonym
27.03.2007 14:36
paráda
Anonym
27.03.2007 14:37
paráda
Anonym
03.09.2007 14:35
Apetit 9/05
Anonym
21.10.2008 19:28
mnamka!
Tereza Kolářová
20.12.2008 17:05
moc dobré