Gnocchi s modrým sýrem

Gnocchi s modrým sýrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.3 ()
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1634 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 189 g
Tuky 60 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rozhodně se vám vyplatí, když si hotové gnocchi natrvalo ubytujete v mrazáku. Ideálně totiž zafungují jako rychlá večeře i jako pohoštění pro nečekanou návštěvu.

Suroviny

gnocchi bramborové 500 g
hotové
špenát 250 g
zakysaná smetana 100 ml
parmazán 4 PL
sýr s modrou plísní 100 g
niva, gorgonzola, stilton
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
1 Gnocchi uvařte podle návodu ve větším množství osolené vody. Asi minutu před koncem varu k nim přisypte špenát. Směs pak přes cedník slijte a nechte okapat. Předehřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšší stupeň.
2 V zapékací misce promíchejte smetanu s parmazánem, vsypte gnocchi se špenátem, všechno pořádně promíchejte a poprašte pepřem. Posyp­te kousky plísňového sýra a osolte jenom v případě, že se vám sýr nezdá dost slaný. Dejte rychle zapéct do trouby nebo pod gril, dokud se sýr neroztaví a nezezlátne. Okamžitě podávejte.
Vyberte si ten pravý: Místo plísňového sýra můžete klidně zkusit kozí, ovčí nebo zrající – hlavně aby měl silnou, výraznou chuť.

Tip Apetitu
Dánský přírodní sýr s modrou plísní Danablu je velmi kvalitní a má dlouholetou tradici. Ze čtvrtiny ho tvoří tuk; konzistencí se lahodný sýr hodí k tepelné úpravě i ke konzumaci za studena. 100 g vyjde na 37 Kč (například Tesco).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/9

Komentáře

Anonym

Teda ja nevim jak Vam ale ta zakysana smetana mi v tom nechutnala. Bylo to nakysle.....brrr

Anonym

tohle bylo první jídlo, které jsem podle Vašeho časopisu uvařila, a pd té doby je to naše nejoblíbenější - manžela i syna (3,5) a ten vždy poznamená, že to je mňamka

Anonym

tohle bylo první jídlo, které jsem podle Vašeho časopisu uvařila, a pd té doby je to naše nejoblíbenější - manžela i syna (3,5) a ten vždy poznamená, že to je mňamka

Anonym

fakt supr!jako všechny recepty tady!! 10*

Tereza Kolářová

Vše se povedlo, vyměnila jsem špenát za osmaženou slaninu:-) a moc nám chutnalo. Jako sýr jsem použila nivu a s ní už rozhodně nepřisolujte. Rychlý a moc dobrý recept.

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit