Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gnocchi s pršutem a se špenátem
Gnocchi s pršutem a se špenátem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Gnocchi s pršutem a se špenátem

4.7/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5798 kcal
Bílkoviny 552 g
Sacharidy 110 g
Tuky 376 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vychutnejte si zdařilé snoubení italských barev a chutí!

Suroviny

ricotta 500 g
strouhaný
vejce 2 ks
lehce prošlehaná
+ trocha na posypání válu
kapary 3 ČL
nasolené, propláchnuté, slité, nasekané
ančovičky (konzerva) 3 ks
nasekaná
prosciutto 8 plátků
nasekaný
lístky, posekané
jemně nastrouhaná
k podávání
sůl mořská
pepř
drcený černý

Postup

1

Prvních šest přísad dejte do mísy, osolte, opepřete, důkladně promíchejte a zpracujte v těsto. Na mírně pomoučněném válu z něj uválejte čtyři patnácticentimetrové hádky. Pokrájejte je na dvoucentimetrové kousky a ty lehce zmáčkněte vidličkou.

2

Přiveďte k varu pořádný hrnec osolené vody. Po částech v něm vařte gnocchi doměkka, dvě až tři minuty. Vyjměte děrovanou naběračkou, nechte okapat na cedníku.

3

Na středním ohni zahřejte velkou nepřilnavou pánev. Vložte na ni máslo a pršut a opékejte dvě tři minuty dokřupava. Vmíchejte špenát i citronovou kůru, přidejte uvařené noky a promíchejte, aby se dobře obalily. Podávejte posypané hoblinami parmazánu.

NĚCO NAVÍC: Gnocchi vařte v prudce vroucí vodě a v několika várkách, aby se neslepily. Jakmile vyplavou k hladině, máte uvařeno. Vyjměte je děrovanou lžící a nechte okapat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/3

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...