Vychutnejte si zdařilé snoubení italských barev a chutí!
Suroviny
Postup
Prvních šest přísad dejte do mísy, osolte, opepřete, důkladně promíchejte a zpracujte v těsto. Na mírně pomoučněném válu z něj uválejte čtyři patnácticentimetrové hádky. Pokrájejte je na dvoucentimetrové kousky a ty lehce zmáčkněte vidličkou.
Přiveďte k varu pořádný hrnec osolené vody. Po částech v něm vařte gnocchi doměkka, dvě až tři minuty. Vyjměte děrovanou naběračkou, nechte okapat na cedníku.
Na středním ohni zahřejte velkou nepřilnavou pánev. Vložte na ni máslo a pršut a opékejte dvě tři minuty dokřupava. Vmíchejte špenát i citronovou kůru, přidejte uvařené noky a promíchejte, aby se dobře obalily. Podávejte posypané hoblinami parmazánu.
NĚCO NAVÍC: Gnocchi vařte v prudce vroucí vodě a v několika várkách, aby se neslepily. Jakmile vyplavou k hladině, máte uvařeno. Vyjměte je děrovanou lžící a nechte okapat.