Skvělá hutná omáčka se slaninou a sýrem a gnocchi jsou to pravé po dlouhém výletě.
Suroviny
gnocchi bramborové
bramborové
anglická slanina
200
g
na plátky
šalvěj
3
ČL
lístky
mléko
100
ml
smetana ke šlehání
200
ml
sýr
100
g
strouhaný, např. ementál
parmazán
2
PL
sůl
Postup
1
Bramborové gnocchi uvařte podle návodu na obalu a mezitím si připravte omáčku.
2
200 g pokrájené anglické slaniny nasucho vyškvařte v pánvi s vyšším okrajem a přidejte 2 lžičky sušené šalvěje; rychle a krátce osmahněte.
3
Pak do pánve přilijte 100 ml mléka smíchaného s 200 ml smetany ke šlehání, vsypte 100 g strouhaného sýra (třeba ementálu) a nechte ho úplně rozpustit.
4
Přisypte další lžičku sušené šalvěje, 2 lžíce parmazánu, krátce prohřejte, případně dosolte. Omáčkou přelijte slité gnocchi a posypte parmazánem. Ihned podávejte.