Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gnocchi se šalvějovou smetanou

Gnocchi se šalvějovou smetanou

4.4/5 Počet hodnocení: 30
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1903 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 29 g
Tuky 179 g
Vláknina 10 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělá hutná omáčka se slaninou a sýrem a gnocchi jsou to pravé po dlouhém výletě.

Suroviny

gnocchi bramborové
bramborové
na plátky
šalvěj 3 ČL
lístky
mléko 100 ml
sýr 100 g
strouhaný, např. ementál
sůl

Postup

1

Bramborové gnocchi uvařte podle návodu na obalu a mezitím si připravte omáčku.

2

200 g pokrájené anglické slaniny nasucho vyškvařte v pánvi s vyšším okrajem a přidejte 2 lžičky sušené šalvěje; rychle a krátce osmahněte.

3

Pak do pánve přilijte 100 ml mléka smíchaného s 200 ml smetany ke šlehání, vsypte 100 g strouhaného sýra (třeba ementálu) a nechte ho úplně rozpustit.

4

Přisypte další lžičku sušené šalvěje, 2 lžíce parmazánu, krátce prohřejte, případně dosolte. Omáčkou přelijte slité gnocchi a posypte parmazánem. Ihned podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín