Recepty, ve kterých jablka hrají prim, se to jen hemží. Aby také ne, sklizeň právě začala. Pojďme si shrnout 10 zajímavostí o tomto zdánlivě obyčejném ovoci českých zahrádek, a uvidíme, zda na jejich všednost změníte názor.
...
Zatímco zimní odrůdy jablek slouží zejména k uskladnění, ty letní po dlouhou dobu neuchováte, raději je zpracujte ihned. Podzimní jablka můžete jíst i uskladnit. Ale taky je můžete zpracovat do nejrůznějších podob.
...
Klasická Nerudovská otázka „kam s ním“, tedy s použitým olejem, je oříšek nejen pro domácnosti, řeší ho i velké gastroprovozovny. Přesto, že pro každého z nich platí jiná legislativní pravidla, jedno mají společné – do odpadu...
Není to obyčejné thajské kari, je to massaman kari. Pokrm, který patří mezi nejchutnější jídla světa a jeho historie je stejně bohatá jako jeho chuť. Odkud pochází, jaké suroviny obsahuje a jak si ho připravit v pohodlí domova?
...
Jak se praví ve známé pohádce: sůl (je) nad zlato. O pepři tradiční pořekadlo mlčí. Přitom právě tohle starodávné koření se před pár staletími vyvažovalo zlatem. Exkluzivnější než černý je snad jenom… pepř zelený. Nebo možná bílý a červený....
Každý rok 17. března Irové v Irsku i po celém světě slaví svátek svého patrona – Svatého Patrika. Co se přesně dělá a (hlavně) pije na den Sv. Patrika?
...
Co se stane, smícháme-li sladký med s pálivou chilli papričkou? Vznikne dokonalá chuť se silou obou superpotravin. Gastronomický hit si můžete vyrobit i doma, jeho využití je všestranné a do řízné sladké tekutiny se zamilujete taky.
...
Technický úkol umí účastníky show Peče celá země pěkně potrápit. Jde o jedinou výzvu, jejíž obsah předem neznají a na niž se nemohou nachystat. Finalisté budou v posledním díle 3. řady čelit nástrahám Gâteau Saint Honoré, tedy dortu...