Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Jablka v karamelu

Skvělý způsob, jak jablkům dodáte lesk i slávu.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
73 (hlasy)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 30 minut
PT10M
Vaření 0:10
Americká

Ingredience

    • 8 malých jablíček (např. odrůda Royal Gala)
    • 400 g třtinového cukru
    • máslo či olej na potření alobalu

Příprava jídla

1 Do jablek zapíchejte bambusové špejle zkrácené na 12 cm. Do rendlíku vlijte 200 ml vody, přidejte cukr a vařte asi 10 minut tak, aby tekutina zkaramelizovala. Stáhněte z ohně. Ponořte jablka do karamelového sirupu a dejte je na pomaštěný alobal na pět minut vychladnout.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Pečená jablíčka s datlemi

Vanilková jablka s česnekovou ricottou

Vášeň pro jablka

Nepečený jablkový dort

Křehký jablkový koláč

Salát s jablky a se slaninou

Rýžový pudink s jablky

Jablečná marmeláda s ořechy

Kuře pečené na jablkách

Jablečné řezy se sněhem

REKLAMA

Přidat komentář