
Polenta
Zkuste polentu jako krémovou kaši k dušenému masu či zelenině, pevnou jako chutný předkrm s bylinkami a sýrem, grilovanou v křupavých kouscích nebo jednoduše jako jídlo pro zahřátí.
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4-6
Ingredience
- 500 ml horké vody
- 625 ml mléka
- 180 g instantní nebo obyčejné polenty
- 60 g másla
- mořská sůl a drcený černý pepř
Příprava jídla
1 Vodu a mléko nalijte do velkého rendlíku a na středním plameni přiveďte k varu.
2 Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu. Neustále ji prošlehávejte metlou, aby se netvořily hrudky. Stáhněte plamen na nízký.
3 Vařečkou míchejte 5 nebo 20 minut podle typu polenty (instantní se vaří kratší dobu než obyčejná), nebo tak dlouho, aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte máslo, sůl a pepř.
Přidat komentář