Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Polenta

Zkuste polentu jako krémovou kaši k dušenému masu či zelenině, pevnou jako chutný předkrm s bylinkami a sýrem, grilovanou v křupavých kouscích nebo jednoduše jako jídlo pro zahřátí.

Vydání: 2008/9
Autor:
Hodnocení:
43 (hlasy)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 5 nebo 20 minut
P
Italská

Ingredience

    • 500 ml horké vody
    • 625 ml mléka
    • 180 g instantní nebo obyčejné polenty
    • 60 g másla
    • mořská sůl a drcený černý pepř

Příprava jídla

1 Vodu a mléko nalijte do velkého rendlíku a na středním plameni přiveďte k varu.

2 Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu. Neustále ji prošlehávejte metlou, aby se netvořily hrudky. Stáhněte plamen na nízký.

3 Vařečkou míchejte 5 nebo 20 minut podle typu polenty (instantní se vaří kratší dobu než obyčejná), nebo tak dlouho, aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby. Vmíchejte máslo, sůl a pepř.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Grilovaná polenta s balzamikovými houbami

Kaše s mascarpone a tymiánem

Polentová kaše se šalvějí a sýrem s modrou plísní

Smažená polenta s česnekovým chilli olejem

Přidat komentář