Zkuste polentu jako krémovou kaši k dušenému masu či zelenině, pevnou jako chutný předkrm s bylinkami a sýrem, grilovanou v křupavých kouscích nebo jednoduše jako jídlo pro zahřátí.
Suroviny
voda
500
ml
horká
mléko
625
ml
polenta
180
g
instantní nebo obyčejná
máslo
60
g
pepř
drcený
sůl mořská
Postup
1
Vodu a mléko nalijte do velkého rendlíku a na středním plameni přiveďte k varu.
2
Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu. Neustále ji prošlehávejte metlou, aby se netvořily hrudky. Stáhněte plamen na nízký.
3
Vařečkou míchejte 5 nebo 20 minut podle typu polenty (instantní se vaří kratší dobu než obyčejná), nebo tak dlouho, aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby.
4
Vmíchejte máslo, sůl a pepř.