Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 ()
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1373 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 170 g
Tuky 65 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zkuste polentu jako krémovou kaši k dušenému masu či zelenině, pevnou jako chutný předkrm s bylinkami a sýrem, grilovanou v křupavých kouscích nebo jednoduše jako jídlo pro zahřátí.

Suroviny

voda 500 ml
horká
mléko 625 ml
polenta 180 g
instantní nebo obyčejná
máslo 60 g
pepř
drcený
sůl mořská

Postup

1

Vodu a mléko nalijte do velkého rendlíku a na středním plameni přiveďte k varu.

2

Tenkým pramínkem pomalu vsypávejte polentu. Neustále ji prošlehávejte metlou, aby se netvořily hrudky. Stáhněte plamen na nízký.

3

Vařečkou míchejte 5 nebo 20 minut podle typu polenty (instantní se vaří kratší dobu než obyčejná), nebo tak dlouho, aby se polenta začala oddělovat od stěn nádoby.

4

Vmíchejte máslo, sůl a pepř.

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit