Neutrální polentě dávají olivy opravdu šmrnc. K nim si udělejte omáčku z majonézy a česneku.
Suroviny
Postup
V misce dobře promíchejte všechny přísady na omáčku a uložte do chladničky. V hrnci přiveďte k varu vývar s máslem. Trochu ztlumte a za stálého míchání vsypte polentu. Vařte 2 minuty do zhoustnutí. Stáhněte ze zdroje tepla a vmíchejte olivy.
Rozetřete směs do dobře vymazané obdélníkové formy (27 × 16 cm) a nechte zcela vychladnout. Vyklopte, nakrájejte na špalíky a poprašte zbylou polentou.
Polentové hranolky rozložte spolu s rozmarýnem na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 ºC asi 25 m inut dokřupava. Podávejte s omáčkou aïoli.
Něco navíc: Jsou výborné samotné jako předkrm, ale hodí se i jako rafinovaná příloha ke grilovanému steaku nebo kuřeti.