Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polentové hranolky s olivami a s aïoli
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2191 kcal
Bílkoviny 31 g
Sacharidy 180 g
Tuky 146 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neutrální polentě dávají olivy opravdu šmrnc. K nim si udělejte omáčku z majonézy a česneku.

Suroviny

vývar kuřecí 750 ml
+ na vymazání formy
polenta 170 g
instantní + cca 100 g na poprášení
kalamata, odpeckované, přepůlené, lze nahradit černými řeckými olivami bez nálevu
rozmarýn 2 PL
lístky
sůl mořská
Na omáčku aïoli
majonéza 125 g
domácí nebo dobrá kupovaná
česnek 1 stroužek
drcený
sůl mořská

Postup

1

V misce dobře promíchejte všechny přísady na omáčku a uložte do chladničky. V hrnci přiveďte k varu vývar s máslem. Trochu ztlumte a za stálého míchání vsypte polentu. Vařte 2 minuty do zhoustnutí. Stáhněte ze zdroje tepla a vmíchejte olivy.

2

Rozetřete směs do dobře vymazané obdélníkové formy (27 × 16 cm) a nechte zcela vychladnout. Vyklopte, nakrájejte na špalíky a poprašte zbylou polentou.

3

Polentové hranolky rozložte spolu s rozmarýnem na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 ºC asi 25 m inut dokřupava. Podávejte s omáčkou aïoli.

Něco navíc: Jsou výborné samotné jako předkrm, ale hodí se i jako rafinovaná příloha ke grilovanému steaku nebo kuřeti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/2

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč