Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tousty s plísňovým sýrem

Zároveň luxusní, snadné i rychlé. Většinu surovin běžně najdete v ledničce. Skvělá expresní večeře po náročném dni.

Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut
P
Sendvič Francouzská

Ingredience

    • 4 tenké plátky anglické slaniny
    • 140 g plísňového sýra (brie, hermelín)
    • 1 velkou pevnou hrušku
    • 2 silnější plátky toustového chleba, nejlépe celozrnného
    • hrst sekaných vlašských ořechů
    • hrst lístků rokety nebo řeřichy (můžete nahradit směsí klíčků – koupíte běžně v prodejnách zeleniny i v supermarketech)

Příprava jídla

1. Rozpalte gril a na dno trouby položte alobal, aby se na něm zachytily odkapávající šťávy – ušetříte si tak čištění trouby. Na mřížku dejte plátky slaniny a nechte je dvě minuty vypéci dokřupava. Mezitím nakrájejte sýr na cca osm plátků; hrušku zbavte jádřince a nakrájejte ji na tenké plátky.

2. Pod gril teď položte plátky chleba a z jedné strany je opečte – trvá to sotva minutu, tak je raději hlídejte.

3. Chleba obraťte a na neopečenou stranu položte plátky hrušky a opečené slaniny. Navrch dejte plátky sýra, a ty posypte kousky ořechů. Grilujte zhruba minutu, až se sýr začne lahodně roztékat. Podávejte doplněné několika lístky rokety nebo směsí klíčků.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.18

Přidat komentář