Nenápadný skvost! Kombinace sýru a pórku je jednoduše geniální. Salátek je skvělou tečkou, která jídlo vyladí k dokonalosti.
Suroviny
1 V pánvi na polovině másla duste osolený a opepřený pórek podlitý 1,5 lžící vody doměkka; asi 12 minut (podle potřeby podlévejte trochou vody, aby se nepřichytil).
2 Mezitím připravte salát: Promíchejte v míse ocet, hořčici a javorový sirup, osolte a opepřete. Promíchejte s mrkví a jablkem, pak posypte červenou řepou, ale už nemíchejte.
3 Na silném ohni rozehřejte grilovací pánev. Všechen chléb namažte po jedné straně zbývajícím máslem. Do odstaveného pórku vmíchejte sýr a pak směs rozdělte na nenamazanou stranu dvou chlebů, přiklopte zbývajícími tak, aby máslo bylo navrchu. Opékejte na pánvi asi 2 minuty z každé strany, aby se sýr roztavil. Vrchní chléb přitom tiskněte obracečkou, aby všechno drželo pohromadě.
4 Salát promíchejte a podávejte s tousty.