Tousty se sýrem a pórkem & salátkem

Tousty se sýrem a pórkem & salátkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tousty se sýrem a pórkem & salátkem

4 / 5. Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3501 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 521 g
Tuky 104 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadný skvost! Kombinace sýru a pórku je jednoduše geniální. Salátek je skvělou tečkou, která jídlo vyladí k dokonalosti. 

Suroviny

máslo 50 g
pórek 2 ks
2 malé nebo bílá a světle zelená část z 1 velkého (cca 300 g)
sůl
pepř
čerstvě mletý
toustový chléb 6 plátků
nejlépe celozrnný
čedar 100 g
nebo jiný dobrý polotvrdý sýr, nastrouhaný
Na salátek
jablečný ocet 1 PL
hořčice hrubozrnná 3 ČL
javorový sirup 1 PL
nebo tekutý med
mrkev 2 ks
nakrouhané na stužky
jablko 1 ks
zbavené jádřince a nakrájené na tenké klínky
červená řepa 1 ks
malá, nastrouhaná nahrubo

1 V pánvi na polovině másla duste osolený a opepřený pórek podlitý 1,5 lžící vody doměkka; asi 12 minut (podle potřeby podlévejte trochou vody, aby se nepřichytil).

2 Mezitím připravte salát: Promíchejte v míse ocet, hořčici a javorový sirup, osolte a opepřete. Promíchejte s mrkví a jablkem, pak posypte červenou řepou, ale už nemíchejte.

3 Na silném ohni rozehřejte grilovací pánev. Všechen chléb namažte po jedné straně zbývajícím máslem. Do odstaveného pórku vmíchejte sýr a pak směs rozdělte na nenamazanou stranu dvou chlebů, přiklopte zbývajícími tak, aby máslo bylo navrchu. Opékejte na pánvi asi 2 minuty z každé strany, aby se sýr roztavil. Vrchní chléb přitom tiskněte obracečkou, aby všechno drželo pohromadě.

4 Salát promíchejte a podávejte s tousty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit