0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tousty se sýrem a pórkem & salátkem

Tousty se sýrem a pórkem & salátkem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Tousty se sýrem a pórkem & salátkem

4.1/5 Počet hodnocení: 14
Do 30 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3501 kcal
Bílkoviny 108 g
Sacharidy 521 g
Tuky 104 g
Vláknina 47 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nenápadný skvost! Kombinace sýru a pórku je jednoduše geniální. Salátek je skvělou tečkou, která jídlo vyladí k dokonalosti. 

Suroviny

máslo 50 g
pórek 2 ks
2 malé nebo bílá a světle zelená část z 1 velkého (cca 300 g)
sůl
pepř
čerstvě mletý
toustový chléb 6 plátků
nejlépe celozrnný
čedar 100 g
nebo jiný dobrý polotvrdý sýr, nastrouhaný
Na salátek
jablečný ocet 1 PL
hořčice hrubozrnná 3 ČL
javorový sirup 1 PL
nebo tekutý med
mrkev 2 ks
nakrouhané na stužky
zbavené jádřince a nakrájené na tenké klínky
malá, nastrouhaná nahrubo

1 V pánvi na polovině másla duste osolený a opepřený pórek podlitý 1,5 lžící vody doměkka; asi 12 minut (podle potřeby podlévejte trochou vody, aby se nepřichytil).

2 Mezitím připravte salát: Promíchejte v míse ocet, hořčici a javorový sirup, osolte a opepřete. Promíchejte s mrkví a jablkem, pak posypte červenou řepou, ale už nemíchejte.

3 Na silném ohni rozehřejte grilovací pánev. Všechen chléb namažte po jedné straně zbývajícím máslem. Do odstaveného pórku vmíchejte sýr a pak směs rozdělte na nenamazanou stranu dvou chlebů, přiklopte zbývajícími tak, aby máslo bylo navrchu. Opékejte na pánvi asi 2 minuty z každé strany, aby se sýr roztavil. Vrchní chléb přitom tiskněte obracečkou, aby všechno drželo pohromadě.

4 Salát promíchejte a podávejte s tousty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč