Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí polévka s rajčaty

Dá se jíst samotná nebo s pečivem jako lehké jídlo. Většinu přísad najdete ve spíži, rybu možná v mrazáku.

Vydání: 2004/4
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Středomořská

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 velkou bramboru, oloupanou
    • 1 středně velkou cibuli
    • 1 velký stroužek česneku,
    • 800 g krájených loupaných rajčat v konzervě
    • 2 polévkové lžíce rajčatového pyré
    • 1/2 čajové lžičky sušeného tymiánu
    • několik kapek sójové omáčky
    • sůl a pepř podle chuti
    • 410 g sterilovaných bílých fazolí (bez nálevu)    
    • 500 g nakrájeného masa z bílé ryby (treska, halibut)
    • hrst nasekané zelené petrželky

Příprava jídla

1. olej rozehřejte ve velké pánvi nebo v pánvi wok. Oloupané nakrájené brambory osušte kuchyňským papírem a vhoďte do rozpáleného oleje. Opečte dozlatova, přidejte nakrájenou cibuli a česnek a opékejte ještě 3–4 minuty, aby i cibulka zezlátla.

2. vmíchejte rajčata, pyré, tymián, sójovou omáčku a několik minut povařte. Přidejte fazole, sůl a pepř. Navrch položte rybu tak, aby byla ponořená.
 
3. dále už nemíchejte, aby se ryba nerozdrobila. Zakryjte a lehce poduste 4 minuty, jen do dovaření ryby. Podávejte sypané zelenou petrželkou.

Kouzelná přísada:
Pravé rajčatové pyré jsou vlastně propasírovaná a varem zahuštěná rajská jablíčka zbavená slupek a semínek. V Itálii se tomuto polotovaru říká passata a pod tímto názvem jej také najdete v obchodech balený v kartonech o obsahu 0,25, 0,5 a 1 l.

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Je to vynikajuca polievka, syta a chutna, robievam ju bezne pocas roka.... Doteraz som totiz jedavala iba vianocnu rybaciu polievku mojej mamy, ktora je iba na tuto vynimocnu chvilu.

Přidat komentář