
Čirá rybí polévka z Kampy
Více než hodinu
Snadné
Rybí polévku si mnoho z nás dopřává jen jako součást štědrovečerní tabule. Ryby přitom sluší hustým polévkám i vývarům po celý rok, ve všední den i ve svátky. Jedná se o jednoduché, rychlé a výživné jídlo, které ocení i děti. Přesvědčte se sami a vyzkoušejte naše osvědčené recepty. Nechybí mezi nimi kapří klasika ani severská či středomořská variace.
Jedním z hlavních důvodů, proč jsou rybí polévky tak populární po celém světě, je, že jsou rychle připravené, lahodné a s přehledem zastoupí hlavní chod.
Klasická rybí polévka, kterou známe nejčastěji ze štědrovečerního stolu, stojí a padá na silném vývaru. Ten připravíte z rybích skeletů, odřezků a hlavy, použít můžete ale i vnitřnosti.
Maďarská rybí polévka patří k nejoblíbenějším národním jídlům a prakticky každý region se může pochlubit svojí variací na halászlé.
Skotské větrné počasí si přímo žádá o vydatné teplé jídlo, kterým je právě tato polévka s trochu tajemným názvem. Její jméno je odvozeno od názvu vesnice v severním Skotsku a „skink“ znamená v keltštině jednoduše „polévka“.
Populární asijské jídlo v sobě kombinuje sladké, kyselé i pikantní tóny. Nejčastější varianta této rybí polévky obsahuje krevety doplněné o thajské chilli, citronovou trávu, kokosové mléko a limetku. Jestli se chcete najíst opravdu dosyta, můžete tom yum doplnit o jasmínovou rýži nebo rýžové nudle.
Zdroje: Apetit, TastingTable, Britannica