0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Středomořská rybí polévka

Středomořská rybí polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Středomořská rybí polévka

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 446 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 57 g
Tuky 8 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cuketa, fenykl, lahodný vývar a k tomu ryba. Polévku můžete ozdobit chilli pastou smíchanou se zakysanou smetanou.

Suroviny

vývar 400 ml
rybí nebo zeleninový
rajčatová omáčka hotová 400 g
(neapolská)
fenykl 1 ks
cuketa 2 ks
malá
bělomasá ryba 200 g
chilli pasta
zakysaná smetana
sůl

1 400 ml rybího či zeleninového vývaru, asi 400 g neapolské omáčky na těstoviny (Otma, Panzani) a 1 fenykl, jemně pokrájený, zahřívejte v hrnci asi 3 minuty.

2 Přisypte 2 malé cuketky, na plátky, a vařte další 2 minuty. Přidejte 200 g masa z pevné bělomasé ryby, nakrájené na 4cm kostky, a pod bodem varu bez míchání, vařte‘ asi 4 minuty, až bude maso hotové.

3 Opatrně vmíchejte hrst čerstvé bazalky a případně dosolte. Můžete ozdobit chilli pastou smíchanou se zakysanou smetanou a špetkou soli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit