0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Středomořská rybí polévka

Středomořská rybí polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Středomořská rybí polévka

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 446 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 57 g
Tuky 8 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cuketa, fenykl, lahodný vývar a k tomu ryba. Polévku můžete ozdobit chilli pastou smíchanou se zakysanou smetanou.

Suroviny

vývar 400 ml
rybí nebo zeleninový
rajčatová omáčka hotová 400 g
(neapolská)
malá
bělomasá ryba 200 g
chilli pasta
sůl

1 400 ml rybího či zeleninového vývaru, asi 400 g neapolské omáčky na těstoviny (Otma, Panzani) a 1 fenykl, jemně pokrájený, zahřívejte v hrnci asi 3 minuty.

2 Přisypte 2 malé cuketky, na plátky, a vařte další 2 minuty. Přidejte 200 g masa z pevné bělomasé ryby, nakrájené na 4cm kostky, a pod bodem varu bez míchání, vařte‘ asi 4 minuty, až bude maso hotové.

3 Opatrně vmíchejte hrst čerstvé bazalky a případně dosolte. Můžete ozdobit chilli pastou smíchanou se zakysanou smetanou a špetkou soli.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...