
Chlebíček se šípky
Nechte se klidně poslat k šípku! Chutná tam skvěle!
Vydání: 2008/9
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 6
Ingredience
- šťáva z 1 pomeranče dolitá vodou tak, abyste získali 250 ml tekutiny
- hrst sekaných rozinek
- velká hrst šípků, bez stopek, bubáků a semínek, nasekaná
- 2 lžíce rozpuštěného másla + trochu másla na formu
- 1 vanilkový cukr
- 1 vejce, rozšlehané
- 225 g hladké mouky
- 225 g krupicového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- ¼ lžičky soli
- 75 g lískových oříšků
Příprava jídla
1 Prvních šest surovin smíchejte v míse. Suché přísady prosijte a přidejte do mísy. Promíchejte, ale nepřehánějte to, aby byl chlebíček vláčný a nadýchaný. Lehce zatřete oříšky a těsto přesuňte do vymazané a vysypané chlebíčkové formy o rozměrech 12,5 × 20 cm. Pečte při 180 °C asi půl hodiny.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Kateřina Demelová
24. Září 2019 08:26