Kuchařky Apetit Vína Apetit
reklama
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře à la bažant

Kuře pečené na způsob bažanta prostě musíte zkusit. Přece byste se nepřipravili o skvělou chuť slaniny, vína, jalovce a voňavého koření jen proto, že vám nikdo nedaroval zvěřinu.
Vydání: 2009/10
Autor:
Hodnocení:
35 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
pečení 50 minut, vaření 20 minut
P
Kuře Česká

Ingredience

    • 1 kuře
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 5 kuliček tlučeného jalovce
    • 2 bobkové listy
    • 1–2 lžičky koření na zvěřinu
    • 80 g anglické slaniny, na plátky
    • 1 malá cibule, nakrájená nadrobno
    • 80 g másla
    • 100 ml bílého vína
    • 2 lžičky hladké mouky
    • dušená rýže nebo šťouchané
    • brambory k podávání

Příprava jídla

1 Předehřejte troubu na 200 °C. Kuře osolte, opepřete a posypte jalovcem a kořením na zvěřinu. Poklaďte plátky másla, obalte slaninou a zajistěte kuchyňským provázkem. Pod provázek na prsa zastrčte bobkový list. Do pekáčku dejte cibuli, položte na ni kuře a dejte péct asi na 50 minut doměkka a dozlatova. Po 20 minutách maso podlijte vínem. Na posledních 10 minut odklopte a šťávu zaprašte moukou.

2 Kuře vyjměte a dejte stranou. Pekáček postavte na sporák a přilijte asi 100 ml vody (či vína), rozmíchejte, dosolte a zvolna vařte asi 20 minut. Přeceďte. Podávejte s rýží nebo šťouchanými bramborami, přelité vypečenou šťávou.


Nahlásit chybu v receptu

Přidat komentář