0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní pečené kuře se zálivkou z čerstvého sýra

Pikantní pečené kuře se zálivkou z čerstvého sýra

4.5/5 Počet hodnocení: 6
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3182 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 222 g
Tuky 209 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvé bylinky a krémový sýr v zálivce dodají celému, na pohled obyčejnému jídlu sváteční šarm (nemluvě o chuti). Pikantní pečené kuře se zálivkou z čerstvého sýra si zamilujete pro jeho krémovou šťavnatou chuť.

Suroviny

kuře 1 ks
celé, na čtvrtky
olivový olej 1 PL
brambory nové 750 g
vydrhnuté
Na potření kuřete
hnědý cukr 2 PL
světlý
paprika mletá sladká 2 PL
sůl mořská 1,5 PL
česnek sušený ½ PL
chilli sušené ½ PL
pepř citronový 2 ČL
1 PL
sušená šalvěj rozemnutá
sušená bazalka ½ ČL
½ ČL
sušený rozmarýn
Na zálivku
petrželka svazek
větší svazek
máta svazek
menší svazek
česnek 2 stroužky
nakrájený
nastrouhaná kůra
mandle loupané 4 PL
olivový olej 150 ml
extra panenský
nejlépe z kostičky
pepř mletý
čerstvý

Postup

1

Kuřecí stehna párkrát podélně nařízněte. Všechno maso lehounce potřete olejem.

2

Smíchejte suroviny na potření kuřete a důkladně je do masa vmasírujte; nechte aspoň půl hodiny odležet.

3

Kuře pečte na mřížce při 200 °C hodinu až hodinu a půl dozlatova.

4

Dejte vařit brambory a připravte zálivku. Do mixéru vložte bylinky, česnek, citronovou kůru a mandle a 10 vteřin zpracovávejte (ne dohladka!). Pak postupně přilévejte olej a mixujte.

5

Přendejte do misky a přidejte nadrobený sýr. Zálivkou přelévejte horké pečené kuře a vařené brambory.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč