0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pikantní pečené kuře se zálivkou z čerstvého sýra

Pikantní pečené kuře se zálivkou z čerstvého sýra

4.5 / 5. Počet hodnocení: 6
Do 30 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3182 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 222 g
Tuky 209 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Čerstvé bylinky a krémový sýr v zálivce dodají celému, na pohled obyčejnému jídlu sváteční šarm (nemluvě o chuti). Pikantní pečené kuře se zálivkou z čerstvého sýra si zamilujete pro jeho krémovou šťavnatou chuť.

Suroviny

kuře 1 ks
celé, na čtvrtky
olivový olej 1 PL
brambory nové 750 g
vydrhnuté
Na potření kuřete
hnědý cukr 2 PL
světlý
paprika mletá sladká 2 PL
sůl mořská 1.5 PL
česnek sušený 0.5 PL
chilli sušené 0.5 PL
pepř citronový 2 ČL
1 PL
sušená šalvěj rozemnutá
sušená bazalka 0.5 ČL
0.5 ČL
sušený rozmarýn
Na zálivku
petrželka svazek
větší svazek
máta svazek
menší svazek
česnek 2 stroužky
nakrájený
citron 1 ks
nastrouhaná kůra
mandle loupané 4 PL
olivový olej 150 ml
extra panenský
krémový sýr 150 g
nejlépe z kostičky
pepř mletý
čerstvý

Postup

1

Kuřecí stehna párkrát podélně nařízněte. Všechno maso lehounce potřete olejem.

2

Smíchejte suroviny na potření kuřete a důkladně je do masa vmasírujte; nechte aspoň půl hodiny odležet.

3

Kuře pečte na mřížce při 200 °C hodinu až hodinu a půl dozlatova.

4

Dejte vařit brambory a připravte zálivku. Do mixéru vložte bylinky, česnek, citronovou kůru a mandle a 10 vteřin zpracovávejte (ne dohladka!). Pak postupně přilévejte olej a mixujte.

5

Přendejte do misky a přidejte nadrobený sýr. Zálivkou přelévejte horké pečené kuře a vařené brambory.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit