Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bylinkový salát

Jednoduchost salátu vyvažuje rafinovaná zálivka, ve které se spojuje razantní ocet balsamico s jemně nasládlým dezertním vínem i dva druhy olejů, každý s jinak výraznou chutí. Můžete zvolit jakoukoli kombinaci zelených lístků a bylinek, případně ji zjednodušit.

Vydání: 2005/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Rozležení: 20 minut
P
Salát

Ingredience

    • 1 svazek čerstvé máty
    • 1 svazkek čerstvé meduňky
    •  400 g polníčku (balení o této hmotnosti prodává např. Billa a vyjde na zhruba 28 Kč)
    • 1 malou cibuli nakrájejte najemno
    • kousek čerstvého zázvoru
    • 2 lžícemi octa balsamico
    • 6 lžíc olivového oleje
    • 3 lžíce oleje z vinných semínek
    • 1 lžící dezertního vína
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

Otrhejte lístky z 1 svazku čerstvé máty a 1 svazku čerstvé meduňky, případně je ještě rozdělte na menší části. Pokud se vám zdá, že jsou stonky bylinek dostatečně křehké, můžete je nakrájet najemno. Vsypte do mísy spolu se 400 g polníčku (balení o této hmotnosti prodává např. Billa a vyjde na zhruba 28 Kč). Rozpulte 1 granátové jablko a lžičkou z něj pečlivě vydlabejte všechna zrnka včetně červeného obalu. Dejte zatím stranou. 1 malou cibuli nakrájejte najemno, kousek čerstvého zázvoru oloupejte a rozkrájejte na co nejjemnější kostičky. Oboje vsypte do kastrůlku a zalijte 2 lžícemi octa balsamico; uveďte do varu a vařte na mírném ohni asi pět minut. Takto vzniklý základ zálivky přelijte do misky, prošlehejte se 6 lžícemi olivového oleje, 3 lžícemi oleje z vinných semínek a 1 lžící dezertního vína. Osolte a opepřete. Zálivkou pak už jen přelijte zelené lístky, promíchejte je a salát posypte granátovými zrníčky. Ponechte chvíli v chladu, aby se chutě náležitě rozležely, a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z aromatických zelených lístků

40 skvělých salátů

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.4/05, str.71

Přidat komentář