Salát z ředkve, hrášku & hrušek

Salát z ředkve, hrášku & hrušek

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2061 kcal
Bílkoviny 17 g
Cukr 180 g
Tuky 127 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostrá ředkev, křupavý hrášek a sladká hruška se jemně prolínají a tvoří spolu dokonalou harmonii.

Suroviny

krupicový cukr 110 g
rýžový ocet 180 ml
víno rýžové 60 ml
mirin
bílá ředkev 400 g
daikon, oloupaná a nakrouhaná na dlouhé tenké nudličky julienne
hrášek cukrový 300 g
lusky zbavené konců, spařené a nakrájené na dlouhé tenké nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
majonéza 150 g
hrušky 2 ks
nakrájené na dlouhé tenké plátky
sezamová semínka 2 PL
opražená

1 V míse rozpusťte krupicový cukr v rýžovém octě a rýžovém víně mirin. Vložte tenké proužky ředkve, promíchejte a nechte 15 minut stát.

2 Ve velkém rendlíku s vroucí osolenou vodou spařte nudličky cukrového hrášku – stačí asi minuta, jen aby zkřehl. Osvěžte ho hned pod studenou tekoucí vodou, důkladně sceďte a nechte okapat v sítu. Ředkev také sceďte a uschovejte 2 lžíce nálevu.

3 Ve velké míse smíchejte majonézu a odložený nálev z ředkve. Přidejte připravený hrášek, marinovanou ředkev i tence nakrájené hrušky. Osolte, opepřete a promíchejte.

4 Přeneste do servírovací nádoby a nakonec posypte opraženým sezamovým semínkem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...
  • Jak na to

5 chutných tipů, jak zpracovat přebytky bobulí

Vyzkoušejte některý ze snadných způsobů, jak využít maliny, ostružiny, rybíz, borůvky či moruše, i když už nejsou dost svěží a čerstvé na to, abyste je mohli jíst jen tak.  ...
  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....

Obchod Apetit