0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Salát z ředkve, hrášku & hrušek

Salát z ředkve, hrášku & hrušek

5/5 Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2061 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 180 g
Tuky 127 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostrá ředkev, křupavý hrášek a sladká hruška se jemně prolínají a tvoří spolu dokonalou harmonii.

Suroviny

krupicový cukr 110 g
rýžový ocet 180 ml
mirin
bílá ředkev 400 g
daikon, oloupaná a nakrouhaná na dlouhé tenké nudličky julienne
hrášek cukrový 300 g
lusky zbavené konců, spařené a nakrájené na dlouhé tenké nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
majonéza 150 g
nakrájené na dlouhé tenké plátky
sezamová semínka 2 PL
opražená

1 V míse rozpusťte krupicový cukr v rýžovém octě a rýžovém víně mirin. Vložte tenké proužky ředkve, promíchejte a nechte 15 minut stát.

2 Ve velkém rendlíku s vroucí osolenou vodou spařte nudličky cukrového hrášku – stačí asi minuta, jen aby zkřehl. Osvěžte ho hned pod studenou tekoucí vodou, důkladně sceďte a nechte okapat v sítu. Ředkev také sceďte a uschovejte 2 lžíce nálevu.

3 Ve velké míse smíchejte majonézu a odložený nálev z ředkve. Přidejte připravený hrášek, marinovanou ředkev i tence nakrájené hrušky. Osolte, opepřete a promíchejte.

4 Přeneste do servírovací nádoby a nakonec posypte opraženým sezamovým semínkem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč