Ostrá ředkev, křupavý hrášek a sladká hruška se jemně prolínají a tvoří spolu dokonalou harmonii.
Suroviny
1 V míse rozpusťte krupicový cukr v rýžovém octě a rýžovém víně mirin. Vložte tenké proužky ředkve, promíchejte a nechte 15 minut stát.
2 Ve velkém rendlíku s vroucí osolenou vodou spařte nudličky cukrového hrášku – stačí asi minuta, jen aby zkřehl. Osvěžte ho hned pod studenou tekoucí vodou, důkladně sceďte a nechte okapat v sítu. Ředkev také sceďte a uschovejte 2 lžíce nálevu.
3 Ve velké míse smíchejte majonézu a odložený nálev z ředkve. Přidejte připravený hrášek, marinovanou ředkev i tence nakrájené hrušky. Osolte, opepřete a promíchejte.
4 Přeneste do servírovací nádoby a nakonec posypte opraženým sezamovým semínkem.