Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z ředkve, hrášku & hrušek

Ostrá ředkev, křupavý hrášek a sladká hruška se jemně prolínají a tvoří spolu dokonalou harmonii.

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
P
Salát

Ingredience

    • 110g krupicového cukru
    • 180ml rýžového octa
    • 60ml rýžového vína mirin
    • 400g ředkve daikon, oloupané a nakrouhané na dlouhé tenké nudličky julienne
    • 300g lusků cukrového hrášku, zbavených konců, spařených a nakrájených na dlouhé tenké nudličky
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 150g dobré majonézy
    • 2 hrušky, nakrájené na dlouhé tenké plátky
    • 2 lžíce bílého sezamového semínka, opraženého

Příprava jídla

1 V míse rozpusťte krupicový cukr v rýžovém octě a rýžovém víně mirin. Vložte tenké proužky ředkve, promíchejte a nechte 15 minut stát.

2 Ve velkém rendlíku s vroucí osolenou vodou spařte nudličky cukrového hrášku – stačí asi minuta, jen aby zkřehl. Osvěžte ho hned pod studenou tekoucí vodou, důkladně sceďte a nechte okapat v sítu. Ředkev také sceďte a uschovejte 2 lžíce nálevu.

3 Ve velké míse smíchejte majonézu a odložený nálev z ředkve. Přidejte připravený hrášek, marinovanou ředkev i tence nakrájené hrušky. Osolte, opepřete a promíchejte.

4 Přeneste do servírovací nádoby a nakonec posypte opraženým sezamovým semínkem. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát z pekingského zelí

Salát Coleslaw s parmazánem

Salát s okurkou a tahini zálivkou

Originální saláty 20x jinak

30x recepty z báječného podzimního ovoce

Přidat komentář