Ostrá ředkev, křupavý hrášek a sladká hruška se jemně prolínají a tvoří spolu dokonalou harmonii.
Suroviny
Postup
V míse rozpusťte krupicový cukr v rýžovém octě a rýžovém víně mirin. Vložte tenké proužky ředkve, promíchejte a nechte 15 minut stát.
Ve velkém rendlíku s vroucí osolenou vodou spařte nudličky cukrového hrášku – stačí asi minuta, jen aby zkřehl. Osvěžte ho hned pod studenou tekoucí vodou, důkladně sceďte a nechte okapat v sítu. Ředkev také sceďte a uschovejte 2 lžíce nálevu.
Ve velké míse smíchejte majonézu a odložený nálev z ředkve. Přidejte připravený hrášek, marinovanou ředkev i tence nakrájené hrušky. Osolte, opepřete a promíchejte.
Přeneste do servírovací nádoby a nakonec posypte opraženým sezamovým semínkem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Originální saláty 20x jinak(21 receptů )
- 30x recepty z báječného podzimního ovoce(30 receptů )
- Lehké saláty: 45 nejlepších ověřených receptů(45 receptů )
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů )
- 29 slaných hruškových pochoutek, které si zamilujete(29 receptů )