Salát z ředkve, hrášku & hrušek

Salát z ředkve, hrášku & hrušek

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2061 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 180 g
Tuky 127 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ostrá ředkev, křupavý hrášek a sladká hruška se jemně prolínají a tvoří spolu dokonalou harmonii.

Suroviny

krupicový cukr 110 g
rýžový ocet 180 ml
víno rýžové 60 ml
mirin
bílá ředkev 400 g
daikon, oloupaná a nakrouhaná na dlouhé tenké nudličky julienne
hrášek cukrový 300 g
lusky zbavené konců, spařené a nakrájené na dlouhé tenké nudličky
sůl
pepř
čerstvě mletý
majonéza 150 g
hruška 2 ks
nakrájené na dlouhé tenké plátky
sezamová semínka 2 PL
opražená

1 V míse rozpusťte krupicový cukr v rýžovém octě a rýžovém víně mirin. Vložte tenké proužky ředkve, promíchejte a nechte 15 minut stát.

2 Ve velkém rendlíku s vroucí osolenou vodou spařte nudličky cukrového hrášku – stačí asi minuta, jen aby zkřehl. Osvěžte ho hned pod studenou tekoucí vodou, důkladně sceďte a nechte okapat v sítu. Ředkev také sceďte a uschovejte 2 lžíce nálevu.

3 Ve velké míse smíchejte majonézu a odložený nálev z ředkve. Přidejte připravený hrášek, marinovanou ředkev i tence nakrájené hrušky. Osolte, opepřete a promíchejte.

4 Přeneste do servírovací nádoby a nakonec posypte opraženým sezamovým semínkem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...

Obchod Apetit