Salát doporučujeme podávat s knäckebrotem potřeným žervé jako lehkou svačinku, ale hodí se i k pečené rybě nebo k zapečeným bramborám.
Suroviny
jablečný ocet
1
ČL
olivový olej extra panenský
2
ČL
moučkový cukr
1
ČL
zarovnaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
salát
1
hrst
mix salátových listů
ředkvičky
1
ks
rozkrájená na dílky
vejce
1
ks
menší, natvrdo, na kolečka
jarní cibulka
1
ks
na kolečka
jedlé květy
na ozdobu
1 Na dně misky promíchejte ocet, olej, moučkový cukr a sůl s pepřem. Na to dejte salátové listy, ředkvičku, kolečka vajec a jarní cibulku. Promíchejte čistou rukou nebo salátovým náčiním a ihned podávejte. Salát můžete ozdobit třeba i jedlými květy.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Slavnostní oběd na první jarní neděli(6 receptů)