0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jarní salát ze zelených listů

Jarní salát ze zelených listů

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné 1

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 369 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 18 g
Tuky 26 g
Vláknina 3 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát doporučujeme podávat s knäckebrotem potřeným žervé jako lehkou svačinku, ale hodí se i k pečené rybě nebo k zapečeným bramborám.

Suroviny

jablečný ocet 1 ČL
olivový olej extra panenský 2 ČL
moučkový cukr 1 ČL
zarovnaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
salát 1 hrst
mix salátových listů
ředkvičky 1 ks
rozkrájená na dílky
vejce 1 ks
menší, natvrdo, na kolečka
jarní cibulka 1 ks
na kolečka
jedlé květy
na ozdobu

1 Na dně misky promíchejte ocet, olej, moučkový cukr a sůl s pepřem. Na to dejte salátové listy, ředkvičku, kolečka vajec a jarní cibulku. Promíchejte čistou rukou nebo salátovým náčiním a ihned podávejte. Salát můžete ozdobit třeba i jedlými květy.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/6

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit