Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rychlá ryba

Lehká a neobvyklá kombinace. Pikantní chorizo pokrm okoření a dodá příloze šmrnc. Bleskurychlá příprava.

Vydání: 2005/5
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
PT5M
Vaření 0:05
Středomořská

Ingredience

    • 600 g bílých fazolí v nálevu, scezených a propláchnutých
    • 6 lžic olivového oleje, prošlehaného se šťávou z půlky citronu
    • 2 hrsti petrželky, nasekané najemno
    • 200 g choriza (pikantní paprikový salám), nakrájeného na drobné kousky
    • 4 kousky filetů z mořské štiky nebo aljašské tresky, bez kůže

     

Příprava jídla

1. Fazole vsypte do misky vhodné do mikrovlnné trouby. Promíchejte s polovinou ochuceného oleje, polovinou petrželky a s chorizem. Navrch položte kousky ryby a zakápněte zbytkem směsi oleje a citronové šťávy. Misku přetáhněte fólií a tu na několika místech propíchněte. Čtyři až pět minut vařte v mikrovlnce na nejvyšší stupeň. Ryba by měla zprůsvitnět a maso se snadno oddělovat na lístky.

2. Sejměte fólii, rybu dejte stranou na teplé místo; fazole s chorizem dobře promíchejte, rozdělte na talíře a navrch položte rybu. Posypte zbylou petrželkou a podávejte.

Tip apetitu
Značková papriková španělská uzenina chorizo je jemná, ale zároveň pikantní, proto tohle jídlo možná už nebude potřebovat doladění solí či kořením. Pravé španělské chorizo značky Illera, 250 g stojí okolo 64 Kč.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.5/05, str.12
Obrazek uzivatele
Už párkrát jsem se na tento recept dívala, ale nenašla jsem odvahu. Dnes jsem měla doma všechny suroviny, málo času a hlad, tak jsem se do něj pustila. Je hotový jedna dvě a moc jsem si pochutnala. Neměla jsem chorizo, tak jsem použila aromatický fuet a fazole poprášila paprikou a trochou chilli.

Přidat komentář