0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapékaná ryba

Zapékaná ryba
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékaná ryba

4.5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2478 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 216 g
Tuky 112 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Elegantní způsob, jak přijít šupináčům na chuť. Koření a česnek krásně podtrhnou jemné rybí maso a bramborám dodají vůni.

Suroviny

brambory 1 kg
máslo 1 ČL
a 1 lžička na vymazání mísy
ryba 4 porce
např. tostolobik
česnek 2 stroužky
olej 4 PL
cibule 2 ks
citron 1 ks
bylinky hrst
výběr bylinek podle chuti, čerstvé (tymián, bazalka, kopr, rozmarýn…)
paprika mletá sladká
sardelová pasta
sůl
pepř mletý
kmín

1 Brambory omyjte a uvařte i se slupkou. Oloupejte je, nakrájejte na kolečka a děti pověřte tím, aby je naskládaly do ohnivzdorné misky vymazané máslem. Potom brambory osolte, opepřete a posypte červenou paprikou i kmínem – pro děti je to skvělá zábava.

2 Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Porce ryby osolte, opepřete, potřete sardelovou pastou, prolisovaným česnekem, posypte bylinkami a přidejte máslo.

3 Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj kolečka cibule. Jakmile zesklovatí, přidejte rybu a opékejte ji tak dvě minuty z každé strany.

4 Osmahnuté porce ryby položte do mísy na brambory, pokapejte citronovou šťávou a pečte doměkka; trvá to patnáct až dvacet minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

Obchod Apetit