Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapékaná ryba
Zapékaná ryba
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zapékaná ryba

4.7/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2478 kcal
Bílkoviny 124 g
Sacharidy 216 g
Tuky 112 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Elegantní způsob, jak přijít šupináčům na chuť. Koření a česnek krásně podtrhnou jemné rybí maso a bramborám dodají vůni.

Související recepty

Suroviny

máslo 1 ČL
a 1 lžička na vymazání mísy
ryba 4 porce
např. tostolobik
česnek 2 stroužky
olej 4 PL
bylinky hrst
výběr bylinek podle chuti, čerstvé (tymián, bazalka, kopr, rozmarýn…)
sardelová pasta
sůl
pepř mletý

Postup

1

Brambory omyjte a uvařte i se slupkou. Oloupejte je, nakrájejte na kolečka a děti pověřte tím, aby je naskládaly do ohnivzdorné misky vymazané máslem. Potom brambory osolte, opepřete a posypte červenou paprikou i kmínem – pro děti je to skvělá zábava.

2

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Porce ryby osolte, opepřete, potřete sardelovou pastou, prolisovaným česnekem, posypte bylinkami a přidejte máslo.

3

Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj kolečka cibule. Jakmile zesklovatí, přidejte rybu a opékejte ji tak dvě minuty z každé strany.

4

Osmahnuté porce ryby položte do mísy na brambory, pokapejte citronovou šťávou a pečte doměkka; trvá to patnáct až dvacet minut.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/11

Komentáře

03.09.2007 18:09
Recept se nachází v č.11/05, str.66