Elegantní způsob, jak přijít šupináčům na chuť. Koření a česnek krásně podtrhnou jemné rybí maso a bramborám dodají vůni.
Suroviny
1 Brambory omyjte a uvařte i se slupkou. Oloupejte je, nakrájejte na kolečka a děti pověřte tím, aby je naskládaly do ohnivzdorné misky vymazané máslem. Potom brambory osolte, opepřete a posypte červenou paprikou i kmínem – pro děti je to skvělá zábava.
2 Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Porce ryby osolte, opepřete, potřete sardelovou pastou, prolisovaným česnekem, posypte bylinkami a přidejte máslo.
3 Na pánvi rozehřejte olej a vhoďte do něj kolečka cibule. Jakmile zesklovatí, přidejte rybu a opékejte ji tak dvě minuty z každé strany.
4 Osmahnuté porce ryby položte do mísy na brambory, pokapejte citronovou šťávou a pečte doměkka; trvá to patnáct až dvacet minut.
Komentáře
Anonym
03.09.2007 18:09
Apetit 11/05