Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Pošírovaná ryba s crème fraîche a hráškem
Pošírovaná ryba s crème fraîche a hráškem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Pošírovaná ryba s crème fraîche a hráškem

2.8/5 Počet hodnocení: 18
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1878 kcal
Bílkoviny 135 g
Sacharidy 79 g
Tuky 106 g
Vláknina 21 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Stejným způsobem se dají připravit i filety lososa nebo různých bělomasých ryb. Zkusit můžete i krůtí a kuřecí prsa, ta ale vařte asi o 10 minut déle.

Suroviny

pstruh lososovitý 600 g
nebo losos
olivový olej 1 PL
pórek 1 ks
na plátky
vývar kuřecí 250 ml
nebo rybí
nebo zakysané smetany Chef de Créme
mražený hrášek 300 g
pažitka 1 svazek
menší
sůl
pepř mletý

Postup

1

V hluboké velké pánvi na oleji krátce osmahněte pórek. Přilijte vroucí vývar, šťávu z poloviny citronu a vařte na mírném ohni asi 2 minuty. Vmíchejte smetanu, po dle potřeby osolte a v okamžiku, kdy bude tekutina vřít, vložte porce ryby. Stáhněte oheň na minimum, přikryjte poklicí a pošírujte 10–15 minut, podle výšky rybích filetů.

2

Tři minuty před koncem přidejte povolený hrášek. Dolaďte solí, pepřem, citronovou šťávou. Jezte posypané pažitkou buď jen tak, nebo se šťouchanými bramborami, kaší či těstovinami.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/5

Apetit magazín