Stejným způsobem se dají připravit i filety lososa nebo různých bělomasých ryb. Zkusit můžete i krůtí a kuřecí prsa, ta ale vařte asi o 10 minut déle.
Suroviny
pstruh lososovitý
600
g
nebo losos
olivový olej
1
PL
pórek
1
ks
na plátky
vývar kuřecí
250
ml
nebo rybí
citron
1
ks
crème fraîche
100
g
nebo zakysané smetany Chef de Créme
mražený hrášek
300
g
pažitka
1
svazek
menší
sůl
pepř mletý
Postup
1
V hluboké velké pánvi na oleji krátce osmahněte pórek. Přilijte vroucí vývar, šťávu z poloviny citronu a vařte na mírném ohni asi 2 minuty. Vmíchejte smetanu, po dle potřeby osolte a v okamžiku, kdy bude tekutina vřít, vložte porce ryby. Stáhněte oheň na minimum, přikryjte poklicí a pošírujte 10–15 minut, podle výšky rybích filetů.
2
Tři minuty před koncem přidejte povolený hrášek. Dolaďte solí, pepřem, citronovou šťávou. Jezte posypané pažitkou buď jen tak, nebo se šťouchanými bramborami, kaší či těstovinami.