V téhle úpravě si rybu oblíbí každý.
Suroviny
losos
100
g
bez kostí a kůže, na větší kousky
treska
150
g
bez kostí a kůže, na větší kousky
slunečnicový olej
2
PL
cibule
1
ks
větší, na kostičky
paprika červená
1
ks
na tenké proužky
řapíkatý celer
2
ks
na kostičky
cuketa
1
ks
na kostičky
brambory
800
g
na plátky
petrželka
1
hrst
nasekaná
rozmarýn
1
hrst
nasekaný
vejce
4
ks
prošlehaná
smetana na vaření
200
ml
sůl
polníček
k podávání
k podávání
Postup
1
Troubu předehřejte na 170 °C.
2
Na rozehřátém oleji orestujte cibulku, přisypte papriku a celer a poduste doměkka.
3
Přidejte kousky ryb a restujte 3 minuty, pak přisypte kostičky cukety a směs ještě 5 minut restujte. Míchejte opatrně, aby se ryby nerozpadly. Směs osolte a promíchejte ji zlehka s plátky brambor a nasekanými bylinkami.
4
Hotovou směs rozprostřete do pekáčku, rovnoměrně ji zalijte vejci prošlehanými se smetanou a zakryjte. Vložte do trouby a pečte 50 minut, potom sejměte pokličku a ještě 10 minut dopékejte dozlatova.
5
Podávejte doplněné zeleným salátkem, doma třeba i s citronem k pokapání.
NĚCO NAVÍC
- Jako dezert můžete podávat tvarohový krém: Vyšlehejte 250 g tvarohu s 2–3 lžičkami krupicového cukru a 2 lžícemi mléka do hladkého krému, přetáhněte potravinovou fólií a dejte chladit. Před podáváním posypte dezert čokoládovými hoblinkami.
- Tento recept na oběd vhodný pro děti máme od Fresh&Tasty. Receptury pro ně připravuje italský šéfkuchař Gianluca Giardi. Dětem chtějí nabídnout rozmanité a méně tradiční pokrmy, aby si v co nejmenším věku rozvinuly chuť a radost z jídla.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Recepty se spoustou zeleniny(19 receptů )