0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zapečená ryba se zeleninou

Zapečená ryba se zeleninou

4.2 / 5. Počet hodnocení: 15
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2330 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 190 g
Tuky 111 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V téhle úpravě si rybu oblíbí každý.

Suroviny

losos 100 g
bez kostí a kůže, na větší kousky
treska 150 g
bez kostí a kůže, na větší kousky
slunečnicový olej 2 PL
cibule 1 ks
větší, na kostičky
paprika červená 1 ks
na tenké proužky
řapíkatý celer 2 ks
na kostičky
na kostičky
brambory 800 g
na plátky
petrželka 1 hrst
nasekaná
rozmarýn 1 hrst
nasekaný
vejce 4 ks
prošlehaná
smetana na vaření 200 ml
sůl
polníček
k podávání
citron
k podávání

Postup

1

Troubu předehřejte na 170 °C.

2

Na rozehřátém oleji orestujte cibulku, přisypte papriku a celer a poduste doměkka.

3

Přidejte kousky ryb a restujte 3 minuty, pak přisypte kostičky cukety a směs ještě 5 minut restujte. Míchejte opatrně, aby se ryby nerozpadly. Směs osolte a promíchejte ji zlehka s plátky brambor a nasekanými bylinkami.

4

Hotovou směs rozprostřete do pekáčku, rovnoměrně ji zalijte vejci prošlehanými se smetanou a zakryjte. Vložte do trouby a pečte 50 minut, potom sejměte pokličku a ještě 10 minut dopékejte dozlatova.

5

Podávejte doplněné zeleným salátkem, doma třeba i s citronem k pokapání.

NĚCO NAVÍC

  • Jako dezert můžete podávat tvarohový krém: Vyšlehejte 250 g tvarohu s 2–3 lžičkami krupicového cukru a 2 lžícemi mléka do hladkého krému, přetáhněte potravinovou fólií a dejte chladit. Před podáváním posypte dezert čokoládovými hoblinkami.
  • Tento recept na oběd vhodný pro děti máme od Fresh&Tasty. Receptury pro ně připravuje italský šéfkuchař Gianluca Giardi. Dětem chtějí nabídnout rozmanité a méně tradiční pokrmy, aby si v co nejmenším věku rozvinuly chuť a radost z jídla.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč