Zapečená ryba se zeleninou

Zapečená ryba se zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 1.9 ()
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2330 kcal
Bílkoviny 120 g
Cukr 190 g
Tuky 111 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

V téhle úpravě si rybu oblíbí každý.

Suroviny

losos 100 g
bez kostí a kůže, na větší kousky
treska 150 g
bez kostí a kůže, na větší kousky
slunečnicový olej 2 PL
cibule 1 ks
větší, na kostičky
paprika červená 1 ks
na tenké proužky
řapíkatý celer 2 ks
na kostičky
cuketa 1 ks
na kostičky
brambory 800 g
na plátky
petrželka 1 hrst
nasekaná
rozmarýn 1 hrst
nasekaný
vejce 4 ks
prošlehaná
smetana na vaření 200 ml
sůl
polníček
k podávání
citron
k podávání

Troubu předehřejte na 170 °C. Na rozehřátém oleji orestujte cibulku, přisypte papriku a celer a poduste doměkka. Přidejte kousky ryb a restujte 3 minuty, pak přisypte kostičky cukety a směs ještě 5 minut restujte. Míchejte opatrně, aby se ryby nerozpadly. Směs osolte a promíchejte ji zlehka s plátky brambor a nasekanými bylinkami.

2 Hotovou směs rozprostřete do pekáčku, rovnoměrně ji zalijte vejci prošlehanými se smetanou a zakryjte. Vložte do trouby a pečte 50 minut, potom sejměte pokličku a ještě 10 minut dopékejte dozlatova.

3 Podávejte doplněné zeleným salátkem, doma třeba i s citronem k pokapání.

NĚCO NAVÍC

  • Jako dezert můžete podávat tvarohový krém: Vyšlehejte 250 g tvarohu s 2–3 lžičkami krupicového cukru a 2 lžícemi mléka do hladkého krému, přetáhněte potravinovou fólií a dejte chladit. Před podáváním posypte dezert čokoládovými hoblinkami.
  • Tento recept na oběd vhodný pro děti máme od Fresh&Tasty. Receptury pro ně připravuje italský šéfkuchař Gianluca Giardi. Dětem chtějí nabídnout rozmanité a méně tradiční pokrmy, aby si v co nejmenším věku rozvinuly chuť a radost z jídla.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit