Zapečená ryba se zeleninou

Zapečená ryba se zeleninou

2 / 5. Počet hodnocení: 9
Do 20 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2330 kcal
Bílkoviny 120 g
Sacharidy 190 g
Tuky 111 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

V téhle úpravě si rybu oblíbí každý.

Suroviny

losos 100 g
bez kostí a kůže, na větší kousky
treska 150 g
bez kostí a kůže, na větší kousky
slunečnicový olej 2 PL
cibule 1 ks
větší, na kostičky
paprika červená 1 ks
na tenké proužky
Řapíkatý celer 2 ks
na kostičky
cuketa 1 ks
na kostičky
brambory 800 g
na plátky
petrželka 1 hrst
nasekaná
rozmarýn 1 hrst
nasekaný
vejce 4 ks
prošlehaná
smetana na vaření 200 ml
sůl
polníček
k podávání
citron
k podávání

Troubu předehřejte na 170 °C. Na rozehřátém oleji orestujte cibulku, přisypte papriku a celer a poduste doměkka. Přidejte kousky ryb a restujte 3 minuty, pak přisypte kostičky cukety a směs ještě 5 minut restujte. Míchejte opatrně, aby se ryby nerozpadly. Směs osolte a promíchejte ji zlehka s plátky brambor a nasekanými bylinkami.

2 Hotovou směs rozprostřete do pekáčku, rovnoměrně ji zalijte vejci prošlehanými se smetanou a zakryjte. Vložte do trouby a pečte 50 minut, potom sejměte pokličku a ještě 10 minut dopékejte dozlatova.

3 Podávejte doplněné zeleným salátkem, doma třeba i s citronem k pokapání.

NĚCO NAVÍC

  • Jako dezert můžete podávat tvarohový krém: Vyšlehejte 250 g tvarohu s 2–3 lžičkami krupicového cukru a 2 lžícemi mléka do hladkého krému, přetáhněte potravinovou fólií a dejte chladit. Před podáváním posypte dezert čokoládovými hoblinkami.
  • Tento recept na oběd vhodný pro děti máme od Fresh&Tasty. Receptury pro ně připravuje italský šéfkuchař Gianluca Giardi. Dětem chtějí nabídnout rozmanité a méně tradiční pokrmy, aby si v co nejmenším věku rozvinuly chuť a radost z jídla.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit