Nakrajime jednu mensi cibuli na velmi jemno. Podusime ji na masle do sklovata a pridame ryzi. Na mirnem ohni michame dokud nezacne praskat. Ryzi zalejeme bilym vinem (aby byla ryze zakryta tesne nad okraj a za staleho michani varime na mirnem ohni dokud se veskera tekutina nevypari. Pote ryzi zalejeme jednim sufankem horkeho vyvaru. Opet stale michame dokud se veskera tekutina nevypari. Takto postupujeme do uvareni ryze. Ve finale okorenime spetkou safranu (cca ctvrtku az pulku male lzicky), rizoto nam pekne zezloutne. Pridame kousek masla a nastrouhany parmazan. Hotove rizoto by melo byt hodne kremove, nikoli tekute, ale ani suche. Ryze se uvari cca za dvacet minut.
Suroviny
Porce
2
Suroviny
Porce
2
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 156.5 kcal
- Bílkoviny 10.5 g
- Sacharidy 24.5 g
- Tuky 0 g