0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 313 kcal
Bílkoviny 21 g
Sacharidy 49 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

vývar zeleninový 1 l
horký
víno bílé
rýže
na rizoto (100 g na osobu)
cibule 1 ks
máslo
šafrán
mletý
parmazán
nastrouhaný nebo sýr grana padano
Nakrajime jednu mensi cibuli na velmi jemno. Podusime ji na masle do sklovata a pridame ryzi. Na mirnem ohni michame dokud nezacne praskat. Ryzi zalejeme bilym vinem (aby byla ryze zakryta tesne nad okraj a za staleho michani varime na mirnem ohni dokud se veskera tekutina nevypari. Pote ryzi zalejeme jednim sufankem horkeho vyvaru. Opet stale michame dokud se veskera tekutina nevypari. Takto postupujeme do uvareni ryze. Ve finale okorenime spetkou safranu (cca ctvrtku az pulku male lzicky), rizoto nam pekne zezloutne. Pridame kousek masla a nastrouhany parmazan. Hotove rizoto by melo byt hodne kremove, nikoli tekute, ale ani suche. Ryze se uvari cca za dvacet minut.
Autor: pulce

Obchod Apetit