Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

safranove rizoto

Popis receptu: 
italsky recept
Autor: Alexandra Boesova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    litr horkeho zeleninoveho vyvaru, sklenice bileho vina, italska ryze na rizoto (100 gramu na osobu), 1 cibule, maslo, mlety safran, nastrouhany parmazan ci syr grana padano

Příprava jídla

Nakrajime jednu mensi cibuli na velmi jemno. Podusime ji na masle do sklovata a pridame ryzi. Na mirnem ohni michame dokud nezacne praskat. Ryzi zalejeme bilym vinem (aby byla ryze zakryta tesne nad okraj a za staleho michani varime na mirnem ohni dokud se veskera tekutina nevypari. Pote ryzi zalejeme jednim sufankem horkeho vyvaru. Opet stale michame dokud se veskera tekutina nevypari. Takto postupujeme do uvareni ryze. Ve finale okorenime spetkou safranu (cca ctvrtku az pulku male lzicky), rizoto nam pekne zezloutne. Pridame kousek masla a nastrouhany parmazan. Hotove rizoto by melo byt hodne kremove, nikoli tekute, ale ani suche. Ryze se uvari cca za dvacet minut.
REKLAMA

Přidat komentář