4.6 / 5. Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1149 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 147 g
Tuky 52 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bubble & Squeak neboli bublání a pískání je starý britský recept se spoustou variací. Název má prý vyjadřovat zvuky, které kapusta vydává při přípravě.

Suroviny

pastinák 800 g
pokrájený
kurkuma (mletá) 1 ČL
sůl
kapusta 0.5 ks
na nudličky
citronová štáva
z půlky citronu
máslo 50 g
římský kmín 1 ČL
garam masala 1 PL
koriandr 1 svazek
nasekaný
chilli paprička 1 ks
bez semínek, pokrájená

1 Pastinák v hrnci zalijte studenou vodou, přidejte kurkumu, osolte, vařte asi 12 minut téměř doměkka a slijte. V jiném hrnci zalijte vroucí vodou kapustu a povařte 3 minuty, na poslední minutu přidejte hrášek a pak slijte.

2 Pastinák nahrubo rozšťouchejte s citronovou šťávou a polovinou másla. Přimíchejte zbylé přísady kromě zbytku másla a osolte. Rozehřejte zbylé máslo na nepřilnavé pánvi o průměru 28 cm a směs do ní rovnoměrně upěchujte. Opékejte asi 10 minut, až je směs zespodu zlatá a křupavá. Opatrně ji sesuňte na plochou pokličku a obraťte. Opečte i z druhé strany. Opět obraťte a znovu rozpečte, až zpevní. Přeneste na prkénko a nakrájejte na díly.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...
Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...

Obchod Apetit