0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.6/5 Počet hodnocení: 10
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1149 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 147 g
Tuky 52 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bubble & Squeak neboli bublání a pískání je starý britský recept se spoustou variací. Název má prý vyjadřovat zvuky, které kapusta vydává při přípravě.

Suroviny

pokrájený
sůl
kapusta ½ ks
na nudličky
citronová šťáva
z půlky citronu
máslo 50 g
římský kmín 1 ČL
garam masala 1 PL
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
chilli paprička 1 ks
bez semínek, pokrájená

1 Pastinák v hrnci zalijte studenou vodou, přidejte kurkumu, osolte, vařte asi 12 minut téměř doměkka a slijte. V jiném hrnci zalijte vroucí vodou kapustu a povařte 3 minuty, na poslední minutu přidejte hrášek a pak slijte.

2 Pastinák nahrubo rozšťouchejte s citronovou šťávou a polovinou másla. Přimíchejte zbylé přísady kromě zbytku másla a osolte. Rozehřejte zbylé máslo na nepřilnavé pánvi o průměru 28 cm a směs do ní rovnoměrně upěchujte. Opékejte asi 10 minut, až je směs zespodu zlatá a křupavá. Opatrně ji sesuňte na plochou pokličku a obraťte. Opečte i z druhé strany. Opět obraťte a znovu rozpečte, až zpevní. Přeneste na prkénko a nakrájejte na díly.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...