Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.7/5 Počet hodnocení: 14
Do hodiny Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1149 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 147 g
Tuky 52 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bubble & Squeak neboli bublání a pískání je starý britský recept se spoustou variací. Název má prý vyjadřovat zvuky, které kapusta vydává při přípravě.

Související recepty

Suroviny

pokrájený
sůl
kapusta ½ ks
na nudličky
z půlky citronu
římský kmín 1 ČL
garam masala 1 PL
koriandr čerstvý 1 svazek
nasekaný
bez semínek, pokrájená

Postup

1

Pastinák v hrnci zalijte studenou vodou, přidejte kurkumu, osolte, vařte asi 12 minut téměř doměkka a slijte. V jiném hrnci zalijte vroucí vodou kapustu a povařte 3 minuty, na poslední minutu přidejte hrášek a pak slijte.

2

Pastinák nahrubo rozšťouchejte s citronovou šťávou a polovinou másla. Přimíchejte zbylé přísady kromě zbytku másla a osolte. Rozehřejte zbylé máslo na nepřilnavé pánvi o průměru 28 cm a směs do ní rovnoměrně upěchujte. Opékejte asi 10 minut, až je směs zespodu zlatá a křupavá. Opatrně ji sesuňte na plochou pokličku a obraťte. Opečte i z druhé strany. Opět obraťte a znovu rozpečte, až zpevní. Přeneste na prkénko a nakrájejte na díly.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín