Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do hodiny Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1078 kcal
Bílkoviny 12 g
Sacharidy 137 g
Tuky 49 g
Vláknina 41 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Bubble & Squeak neboli bublání a pískání je starý britský recept se spoustou variací. Název má prý vyjadřovat zvuky, které kapusta vydává při přípravě.

Suroviny

pastinák 800 g
pokrájený
1 ČL
kukrkuma
sůl
kapusta 0.5 ks
na nudličky
citronová štáva
z půlky citronu
máslo 50 g
římský kmín 1 ČL
1 PL
koření garam masala
koriandr 1 svazek
nasekaný
chilli paprička 1 ks
bez semínek, pokrájená
1 Pastinák v hrnci zalijte studenou vodou, přidejte kurkumu, osolte, vařte asi 12 minut téměř doměkka a slijte. V jiném hrnci zalijte vroucí vodou kapustu a povařte 3 minuty, na poslední minutu přidejte hrášek a pak slijte.

2 Pastinák nahrubo rozšťouchejte s citronovou šťávou a polovinou másla. Přimíchejte zbylé přísady kromě zbytku másla a osolte. Rozehřejte zbylé máslo na nepřilnavé pánvi o průměru 28 cm a směs do ní rovnoměrně upěchujte. Opékejte asi 10 minut, až je směs zespodu zlatá a křupavá. Opatrně ji sesuňte na plochou pokličku a obraťte. Opečte i z druhé strany. Opět obraťte a znovu rozpečte, až zpevní. Přeneste na prkénko a nakrájejte na díly.

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit