Bílý chřest se sauce gribiche

Bílý chřest se sauce gribiche

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1706 kcal
Bílkoviny 47 g
Cukr 76 g
Tuky 128 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Bílý chřest můžete kombinovat s jemnými omáčkami, ale i s výraznými, jako je tahle.

Suroviny

chřest bílý 16 ks
výhonky, oloupané, zbavené dřevnatých konců
Na sauce gribiche
hořčice dijonská 2 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
bílý, jemný
citronová štáva 1 PL
šalotka 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
3 ks
kornišonky nakládané okurky, nasekané
1 PL
kapáry nahrubo nakrájené
olivový olej 125 ml
petrželka hrst
kerblík hrst
pažitka hrst
estragon hrst
vejce 1 ks
uvařené natvrdo, ochlazené tekoucí vodou,oloupané,rozdělené na bílek a žloutek, obojí nakrájené nadrobno
sůl
pepř mletý
čerstvě

1 Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a osolte ji. Vložte chřest (můžete ho napřed svázat kuchyňským provázkem) a uvařte ho doměkka – čas se liší podle skutečné tloušťky výhonků. Zda je chřest správně uvařený, zkoušejte špičkou malého nože.

2 Suroviny na sauce gribiche kromě bylinek a vejce prošlehejte v misce. Podle chuti osolte a opepřete. Pak vmíchejte bylinky.

3 Uvařený chřest podávejte zalitý sauce gribiche a posypaný vejcem (vejce můžete také vmíchat rovnou do omáčky).

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Více

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit