Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bílý chřest se sauce gribiche

Bílý chřest se sauce gribiche

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1731 kcal
Bílkoviny 49 g
Sacharidy 79 g
Tuky 128 g
Vláknina 34 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bílý chřest můžete kombinovat s jemnými omáčkami, ale i s výraznými, jako je tahle.

Suroviny

výhonky, oloupané, zbavené dřevnatých konců
Na sauce gribiche
hořčice dijonská 2 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
bílý, jemný
malá, nakrájená nadrobno
kornišonka 3 ks
nasekané
kapary 1 PL
nahrubo nakrájené
olivový olej 125 ml
petrželka 1 hrst
kerblík 1 hrst
pažitka 1 hrst
estragon 1 hrst
vejce 1 ks
uvařené natvrdo, ochlazené tekoucí vodou,oloupané,rozdělené na bílek a žloutek, obojí nakrájené nadrobno
sůl
pepř mletý
čerstvě

Postup

1

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a osolte ji. Vložte chřest (můžete ho napřed svázat kuchyňským provázkem) a uvařte ho doměkka – čas se liší podle skutečné tloušťky výhonků. Zda je chřest správně uvařený, zkoušejte špičkou malého nože.

2

Suroviny na sauce gribiche kromě bylinek a vejce prošlehejte v misce. Podle chuti osolte a opepřete. Pak vmíchejte bylinky.

3

Uvařený chřest podávejte zalitý sauce gribiche a posypaný vejcem (vejce můžete také vmíchat rovnou do omáčky).

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín