Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Bílý chřest se sauce gribiche

Bílý chřest se sauce gribiche

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1706 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 76 g
Tuky 128 g
Vláknina 33 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Bílý chřest můžete kombinovat s jemnými omáčkami, ale i s výraznými, jako je tahle.

Suroviny

chřest bílý 16 ks
výhonky, oloupané, zbavené dřevnatých konců
Na sauce gribiche
hořčice dijonská 2 ČL
vinný ocet bílý 1 PL
bílý, jemný
citronová štáva 1 PL
šalotka 1 ks
malá, nakrájená nadrobno
3 ks
kornišonky nakládané okurky, nasekané
1 PL
kapáry nahrubo nakrájené
olivový olej 125 ml
petrželka hrst
kerblík hrst
pažitka hrst
estragon hrst
vejce 1 ks
uvařené natvrdo, ochlazené tekoucí vodou,oloupané,rozdělené na bílek a žloutek, obojí nakrájené nadrobno
sůl
pepř mletý
čerstvě

1 Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a osolte ji. Vložte chřest (můžete ho napřed svázat kuchyňským provázkem) a uvařte ho doměkka – čas se liší podle skutečné tloušťky výhonků. Zda je chřest správně uvařený, zkoušejte špičkou malého nože.

2 Suroviny na sauce gribiche kromě bylinek a vejce prošlehejte v misce. Podle chuti osolte a opepřete. Pak vmíchejte bylinky.

3 Uvařený chřest podávejte zalitý sauce gribiche a posypaný vejcem (vejce můžete také vmíchat rovnou do omáčky).

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Tajemství lahodného chřestu

Více

 

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit