Nejlepší hanácký salát, co jsme kdy jedli. Základem je sterilované červené zelí, majonéza a pak už ho jen dochutit. Přesný recept i jednoduchý postup jsme pro vás sepsali. Výborný salát z červeného zelí položte na plátky veky a připravte tak chlebíčky s hanáckým salátem. Nebo ho podávejte jako pikantní zeleninovou přílohu třeba k pečenému masu nebo rychlou svačinu.
Suroviny
Pro 4 osoby
Suroviny
Pro 4 osoby
Na dochucení
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 734 kcal
- Bílkoviny 3 g
- Sacharidy 17 g
- Tuky 73 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/4
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,0/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2019/4
Jaro už je konečně tady a dubnový Apetit je plný receptů na svěží a lehká jídla, která vnesou rozmarnou jarní náladu i na váš stůl. Oslavte Velikonoce společně se známými šéfkuchaři a autory kuchařek, kteří se s námi v rubrice Jídlo mého srdce podělili o své oblíbené recepty a navrch přidali i velikonoční vzpomínky, veselé historky a tipy, co dát koledníkům a jak zpracovat vykoledovaná vejce. V oslavě svátků jara pokračujte i o víkendu lehkým menu na neděli a sladkými velikonočními recepty. Pokud si budete chtít po všech velikonočních pochoutkách dát něco nabitého vitaminy, nalistujte si strany plné čerstvého lupení. Hvězdami sezony jsou v dubnu mladé lístky špenátu, polníčku a rukoly, které můžete jíst nejen v salátech, ale i v polévce, těstovinách, jako přílohu k masu, ba dokonce i v lívancích. Apetit, napsáno s chutí