0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hanácký salát
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 726 kcal
Bílkoviny 3 g
Sacharidy 16 g
Tuky 73 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Co připravit koledníkům? Chlebíčky s hanáckým salátem! Ty je zasytí a zocelí na další obchůzku. 

Suroviny

zelí kysané červené 1 ks
sklenice 640 g, okapané
majonéza 100 g
nebo podle chuti
cibule 1 ks
malá, nadrobno
Na dochucení
ocet
pár kapek
hořčice plnotučná ČL
sůl
pepř
mletý
krupicový cukr 1 špetka

Postup

1

V míse promíchejte všechny suroviny (zelí podle potřeby překrájejte) a dolaďte přísadami na dochucení. Chcete-li, nechte krátce rozležet v chladu.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/4

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...