Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krokantové kytičky

Jedno z nejjemnějších, nejchutnějších, málo pracných, a přitom efektních cukroví. Recept získala naše editorka Šárka Hamanová od své kamarádky Jolany. Ta jeho uveřejnění podmínila otištěním věty: "Recept jsem získala od své nejlepší kamarádky a budu si ji za to předcházet."

Vydání: 2008/12
Autor:
Hodnocení:
45 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 40 kytiček
Doba přípravy: Více než hodinu
+ odpočívání těsta 1 hodina
PT20M
Pečení 0:20
Cukroví Česká

Ingredience

    • 200 g hladké mouky smíchané se špetkou soli
    • 100 g moučkového cukru
    • 175 g másla
    • 1 žloutek
    • 1 lžíce kakaa holandského typu
    • 2 lžičky kůry nastrouhané z biocitronu
    • 1 lžíce medu
    • 40 ml smetany ke šlehání
    • 100 g mandlových lupínků
    • 20 g citronátu + kandované třešně, obojí nasekané
    • 1 žloutek, prošlehaný vidličkou, na potření

Příprava jídla

1 Dejte do mísy (nebo robota) mouku smíchanou se solí, 50 g cukru, 150 g másla, 1 žloutek, kakao a citronovou kůru. Zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do fólie a dejte aspoň na půl hodiny do ledničky.

2 Ze studeného těsta vyválejte půlcentimetrový plát. Vykrajujte kytičky, přeneste je na plech a až na něm vykrájejte středy. Nechte další půlhodinu v chladu. V rendlíku mezitím zahřejte med, zbytek cukru, másla a smetanu. Vmíchejte mandle, citronát a třešně a nechte na plameni zezlátnout.

3 Kytičky potřete žloutkem, do středů naneste krokantovou směs a pečte při 180 stupních 20 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tradiční vánoční cukroví

Linecká srdce

Vanilkové rohlíčky

Kokosové kostky

Podvodnice

Kakaové ořechy

Oříškové košíčky

Vosí hnízda

Opilé rozinky

REKLAMA

Přidat komentář