Jedno z nejjemnějších, nejchutnějších, málo pracných, a přitom efektních cukroví. Recept získala naše editorka Šárka Hamanová od své kamarádky Jolany. Ta jeho uveřejnění podmínila otištěním věty: "Recept jsem získala od své nejlepší kamarádky a budu si ji za to předcházet."
Suroviny
Postup
Dejte do mísy (nebo robota) mouku smíchanou se solí, 50 g cukru, 150 g másla, 1 žloutek, kakao a citronovou kůru. Zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do fólie a dejte aspoň na půl hodiny do ledničky.
Ze studeného těsta vyválejte půlcentimetrový plát. Vykrajujte kytičky, přeneste je na plech a až na něm vykrájejte středy. Nechte další půlhodinu v chladu. V rendlíku mezitím zahřejte med, zbytek cukru, másla a smetanu. Vmíchejte mandle, citronát a třešně a nechte na plameni zezlátnout.
Kytičky potřete žloutkem, do středů naneste krokantovou směs a pečte při 180 stupních 20 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Tradiční vánoční cukroví(9 receptů)